Éltetek olyan emberrel együtt, akinek van olyan rohadt idegesítő szokása, hogy bemegy egy a helyiségbe és csak áll ott, mint katiban a gyerek?
Apósom ilyen, amíg párommal a szüleinél laktunk 1 évig, vagy átmegyünk hozzájuk vendégségbe, ki tud ezzel akasztani:
Ülsz bármelyik szobában (konyha, nappali), olvasol, telefonozol, bármi, erre lassan csak úgy bejön, megáll az ajtóban, vagy melletted, és áll.
Sokszor nem mond semmit, néha megjegyez valami általánosat, de ott áll néha percekig. Aztán ahogy jött, úgy kisétál.
Párommal már külön lakunk azóta, de az utóbbi hónapokban ő is elkezdte: tanulok a dolgozószobámba, benyit, és csak úgy áll a küszöbön.
Ha megkérdezem, mit szeretne, csak olyanokat mond, hogy "megnéztem mit csinálsz", "hogy haladsz a tanulással" stb.
Néha ezután nem kimegy, hanem baromi lassan végigsétál a szobán, leseget egy kicsit ki az ablakon, aztán visszacsoszog ahonnan jött (ajtót persze nem csukja vissza).
Konyhában, nappaliban ugyanez: benéz, látja mit csinálok. És csak körbejár, valami tök általánosat mond\kérdez esetleg, aztán kimegy.
Tudom, ezt csak én fújom túlságosan fel, de elég idegesítő, zavaró tud lenni sokszor.
Mondjuk mikor elmerengenék én is, vagy pihenek, meditálok és közben csinálja ezt. Nagyon kizökkentő.
Ha szóvá teszem, hogy mit keres vagy mit szeretne, egyből visszatámad, hogy a házban ő oda megy és azt csinál amit akar.
Nyilván nekem is van rossz szokásom, de én legalább megkímélem a partnerem azzal, hogy félrevonulnék a nap folyamán, néha. Egy kis egyedüllétre.
Ő meg jön utánam mindenféle ok nélkül.
Szerintem azert megy oda, mert szeretné, hogy több időt töltsetek együtt. Te ott kulön vagy es nem vele. Ezt nem tudja lekommunikálni, nem meri, csak ott sündörög. Hatha te mondanál valamit.
Vagy gyanús neki valami, arra gondol, hogy buzgó mediatalasod es munkad soran esetleg mással chattelsz.
Mondjuk nem kizárt semmi
“ Kié a lakás? ...az az úr”
Hm érdekes, én egy percig nem laknék olyannál, aki azt érezteti, hogy nekem ott kevesebb szavam van. Ha nálam lakna a párom, eszembe nem jutna fölényeskedni. Ez milyen kapcsolat már…jó szar lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!