Miért jó ghostingolni?
Helyzetfüggő. Szerintem a legyakoribb az, hogy szimplán nem érdekled, de konfliktuskerülő, és nem "meri" ezt kimondani, nem válaszolni egyszerűbb. A másik ami talán még elképzelhető lehet (nem tudom mennyire gyakori, de velem történt ilyen a múltban) hogy az illető valami nehéz/sötét időszakon megy keresztül, és egyszerűen nincs ereje visszaírni vagy leszar mindent.
Nekem az volt annó az ördögi köröm, hogy nem írtam vissza valakinek, mert nem volt erőm/kedvem, aztán pár nap múlva, amikor lett volna, már kínos, hogy ennyi ideje nem írok, szóval nem írtam emiatt, amitől még több idő telt el stb stb.
Nem kitartó a magyar, csak a szája nagy. Problémát sem tud rendezni, ezért tűnik el.
Kipcsák nép lennénk...? Ugyan már...
Én nagyon gyakran ghostingoltam embereket a múltban, mindig is rossz szokásom volt. Voltam a másik oldalon is persze, hogy nekem nem írt vissza az illető egyik napról a másikra.
Őszintén szólva sosem értettem miért ennyire "nagy" dolog maga a ghosting jelensége, számomra sosem volt sértő vagy olyasmi ami miatt haragudnék a másik személyre.
Én se rosszindulatból vagy felsőbbrendüségből hagytam ott az embereket, csak szimplán nem volt erőm válaszolni mert rossz időszakon mentem át. Vagy éppen válaszolni akartam, de mire láttam az üzenetet eltelt már 2-3 nap, és úgy már gáznak éreztem volna válaszolni utólag, és persze egyre csak pörögnek a napok utána. Családtagot is ghostingoltam már hasonló okokból nem egyszer. Mondjuk ha egy kihagyás után megint írok az illetőnek és elküld az anyámba akkor legalább tudom hogy nem veszítettem sokat. Meg lehet ezt beszélni normálisan is, egyszer például normálisan számonkért a beszélgetőpartnerem, elmondtam neki hogy épp mi történik körülöttem, megértette és nem volt belőle probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!