Hölgyek! Mennyire kedvelitek, értékelitek, ha egy férfi régi vágású gentlemanként viselkedik?
Aki messziről előre köszön, ajtót nyit előtted, maga elé enged, addig nem ül le, amíg egy nő is áll bent a teremben vagy tömegközlekedésben, magától felajánlja hogy viszi a nehéz csomagot, fizet a vendéglőben stb. Ha fiatalabbak (tizen-, huszon- vagy harmincévesek) vagytok, mennyire tetszik az, ha a férfi kezét csókolommal köszön és megmagáz?
Persze nem biztos, hogy mindenkinek egyformán jól áll ez a viselkedés, szerintem inkább személyiségtől függ. De aki "természetesen" ilyen, és nem játssza meg magát, önmagában ez a tulajdonság tetszik nektek, kedves nők?
Ezek nagy része borzasztóan modorosnak hat a számomra. Kifejezetten ellenszenves lenne egy ilyen férfi. Az egyetlen, amit díjaznék, ha felajánlaná, hogy viszi a nehéz csomagomat, mert azt én nem feltétlenül bírom el. Az kedves gesztus. De arra semmi szükségem, hogy kinyissa előttem az ajtót vagy lesegítse a kabátomat vagy ilyesmi. Ezeket egyedül is meg tudom csinálni, nem vagyok ötéves kisgyerek. Kifejezetten idegesítene, ha ilyeneket csinálna.
37/N
Az alapvető tiszteletet, kedvességet elvárom, és mindenképp értékelem, viszont a kifejtésben felsoroltak nekem már a "nagyon sok" kategóriába tartoznak, és gyakran kellemetlenül is érzem közben magam.
A "kezit/kezét csókolom" köszönést sosem szerettem, pedig amúgy apám is sokszor ezt használja boltba lépéskor, ügyintézéskor, amikor a másik fél egy hölgy. A messziről köszönéssel meg az a bajom, hogy olyankor meg egy rakat ember figyelme szegeződik ránk, amit amúgy szeretek elkerülni. Ajtónyitásnál, és -tartásnál meg, bár tud kedves gesztus lenni, sajnos túl sokszor jártam már úgy, hogy amúgy messze voltam az ajtótól, de engem nézve tartották nekem. Olyankor mindig az az érzés van bennem, hogy szinte rohanjak inkább, hogy ne várakoztassam meg őt.
A nehéz táskás, csomagos dolgot sem kedvelem, mert meg tudom oldani egyedül is, nem kell helyettem vinnie. Vendéglőben, egyéb, hasonló helyen is messze azt preferálom inkább, ha felesben fizetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!