Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A csúnya embereknek nehezebben...

A csúnya embereknek nehezebben bocsátanak meg, mint a szép, vonzó külsővel megáldott személyeknek?

Figyelt kérdés
Persze mondhatnánk, hogy a szépség szubjektív, ami bizonyos mértékben igaz is, de pl egy Timothy Csalamádé VS nyomott orrú, nyúlszájú csávó közül nyilván 100-ból 100-an az előbbit fogják szépnek mondani.

2024. márc. 18. 21:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
44%

Nem a szépsége, vagy csúnyasága miatt fogok (nem) megbocsátani. Ha egy nagyon jóképű ember megcsal mondjuk, akkor soha nem bocsátom meg neki. Ha a csúnya? Neki se. Ha a szép lop a boltból, de nekem lopja, mert milyen szépen áll rajtam, meg egyéb kifogások, akkor hagyom a fenébe, és feljelentem.

Ha a csúnya lop egy nyakláncot, de utána elmondja, hogy megbánta, visszaviszi, helyre teszi a hibáját, akkor megbocsátok.

De ez nem szépség függő.

Miért van az az érzésem, hogy te vagy az a Kérdező, aki mindig kiír valami szép VS csúnya, gazdag VS szegény kérdést?

2024. márc. 18. 22:02
 2/14 A kérdező kommentje:

Ez az első ilyen kérdésem.

Csúnya emberként a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a legkisebb hibát sem képesek megbocsátani az emberek, akármennyire is próbálom helyrehozni, jóvá tenni.

Aki meg normális, szép, annak meg nem csak a hibáit bocsátják meg, de a szándékos károkozásait is legtöbbször.

2024. márc. 18. 22:08
 3/14 anonim ***** válasza:
45%

2# Mindig lesznek ostobák. Szóval általánosságról nem beszélhetünk. De szerintem többen vannak, akik nem a szépséget nézik.

Meg lehet azért ilyenek veled, mert kiközösítettek, ami nem feltétlen a szépség miatt van, hanem lehet a személyiséged miatt is. Amíg ilyenen agyalsz, addig biztos nem látod teljesen tisztán a körülményeket, mert azzal vagy elfoglalva, hogy azért, mert csúnya vagy (lehet nem is vagy az, lehet valaki most is szerelmes beléd), és más lehetőséget meg sem akarsz látni.

2024. márc. 18. 22:14
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos sokszor előfordul.
2024. márc. 18. 22:15
 5/14 anonim ***** válasza:
Emberfüggő
2024. márc. 18. 22:26
 6/14 anonim ***** válasza:
53%

Ez a mentalitás ne haragudj, de taszító.

Fogadd el magad, mert fontos a kisugárzás.

És nálunk jóképűeknek is van egy határ, amit nem léphetünk át.

2024. márc. 18. 22:28
 7/14 anonim ***** válasza:
59%
Nem azért nem bocsátanak meg neked, mert csúnya vagy, hanem azért, mert rossz természetű, kibírhatatlan egyén lehetsz.
2024. márc. 18. 22:30
 8/14 anonim ***** válasza:
28%
Hmmm én bűnronda vagyok, de jó manipulátor. Szerintem ez inkább a személyiségtől függ, mint kinézettől. Sőt a rondaságból előnyt is kovácsolhatsz. Ugyan ki vádolna lopással egy szerencsétlen csúnya szemüveges srácot, aki lelkesen dolgozik, állandóan szomorú, de mosolyog emellé?
2024. márc. 19. 02:58
 9/14 A kérdező kommentje:

"lehet nem is vagy az, lehet valaki most is szerelmes beléd"

Köszönöm 🥹

2024. márc. 19. 22:23
 10/14 anonim ***** válasza:

"Hmmm én bűnronda vagyok, de jó manipulátor."

Nem csodálom.. A gonoszság kiül az arcra.

2024. márc. 19. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!