Milyen oknál fogva várják el egyesek, hogy értsük a sok szleng-et amit leírnak?
Szóval, amennyiben megkérdezem az illetőt, és leírja, hogy mit jelent, rendben van, de sok olyan helyzet van, amikor szimplán ennyi a válasz: "Hogy hogy nem tudod? Tudni kéne".
Egy fenét kéne tudni, soha az életben nem fogom azt a Gamer Szleng-et beszélni, nem is akarom, igazából már nagyon elegem van belőle, mióta egy angol szerveren játszottam, és szembejött velem:
Tissue Bonding Cystostomy (TBC) Vagyis, szembejött velem egy játékon belüli mondatban, a Tuberkulózis. ---> De az illető erre gondolt:
To Be Continued vagy To Be Confirmed a google szerint.
De még egy példa:
"yo bro did ya get da enchant lmao xd"
Írom neki: No.
Válasz rá: lol
Tehát, ugye amikor az áramvezetékbe belevezetik az áramot, az zizegni kezd, na és amikor megkaptam válasznak, hogy "lol" nem tudom miért, de úgy éreztem magam mint egy villanyoszlop.
Szóval, ez a helyzet, nem tudom, hogy mások is vannak e így vele, de személy szerint nem bírom a szleng-et, ha nem írják le 1x, hogy mit jelent, mivel ha 1x leírja valaki, hogy az adott szövegkörnyezetben mit jelent a "lol" mondjuk, akkor onnantól fogva én tudni fogom és képes leszek rá reagálni, nem pedig egy olyan nyelvet beszélni, ami nem is létezik bennem.
6-os, korábban ezt írtam:
"Hogy miért akarok velük kommunikálni, mondjuk, mert, nem ismerhetem azt először, akivel beszélni akarok, másrészt pedig: Egy szinten rendben van, hogy valaki szleng-et használ, az a szint pedig az, amikor még tisztán beszél az illető."
Szóval, ez röviden annyit jelent, hogy tisztelet a kivételnek.
Köszönöm a válaszokat, annyit hozzátennék, hogy: Nem kaptam hisztirohamot, elnézést ha így jött le, de teljesen jogos volt, amit írtam. Ráadásul, ahogy mondtam, 1x elmondja valaki valaminek a jelentését, onnantól fogva, már nem lesz probléma. De az ismeretlen szó megértését minden alap dolog nélkül nem tudom megcsinálni, és igen, abban a helyzetben eléggé rosszul érzem magam.
Na de, köszönöm a válaszokat, megoldásnak lesz valami. Ez a kérdés alá nem fogok többet írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!