Mi értelme van élni, ha egy haszontalan, nem kívánatos tagja vagyok a társadalomnak?
Szerintem azok, akiknek tényleg el kéne gondolkodniuk az életük értelmén, pont hogy sosem gondolkodnának el rajta, mert nem érdekli őket. Az olyan emberek, akik örömüket lelik abban hogy ártanak másoknak, megkeserítik a többi ember életét, nem marad utánuk más, csak szenvedés, szomorúság...
Nem hiszem, hogy a "hasznosság" lenne az élet egyetlen egy célja és értelme. Van egy rakás beteg ember, akik papíron sose lehetnek hasznosak a társadalomnak, de mégis van értelme az életüknek, szeretik őket a szeretteik, és ők is szeretnek élni.
Szerethetsz te is élni, és akkor majd nem leszel ilyen depressziós. Ha nem utálod magad a semmiért, akkor könnyebb is lesz megtalálnod, hogy mit szeretsz csinálni.
Hát hogy jól érezd magad :)
Engem pl kevésbé érdekel a társadalom, egyáltalán nem érzem, hogy kollektíven mindenki felé bármivel is tartoznék, de arra figyelek, hogy ne ártsak szándékosan.
Bármikor dönthetsz szerintem úgy, hogy hasznos leszel, pl csatlakozol valamilyen önkéntes körhöz, eljársz szemetet szedni vagy menhelyre sétáltatni.
Ma már mindenki haszontalan, ha ez vigasztal, a pénzes rétegnek már nincs szüksége az egyszerű emberekre, ezért megy az ellehetetlenítés épp, mert annyi tőkét halmoztak fel az elmúlt 4 évben, hogy már szarnak rá, hogy te nem vagy fizetőképes, a kisvállalkozásokon kívül már senkinek nem kell a pénzed.
Persze gondolom nem ilyen értelemben akarsz hasznos lenni. :D Barátokat, társaságot azért még lehet találni, kb ennyi értelme maradt az életnek, hogy kialakíts magad körül egy buborékot, amiben jól el tudsz lenni.
"Nincs olyan,hogy társadalom."
Elég baj. Mint, ahogy erdők helyett faültetvények vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!