"Mert én ilyen vagyok." Más is találkozott már ezzel a mondattal a kapcsolatai során?
9 hónapja vagyok benne sgy melegkapcsolatban, és párommal sajnos elég gyakran összeveszünk. De ilyen aprósagokon. Pl ő sokkal igényesebben mosogat, én is odateszem magam, de mindig megkritizál, meg hogy ehhez nem kell két diploma (neki egy sincs), hogy valaki foltmentesen elmosogasson. Erre én gyakran így válaszolok: "mert én ilyen vagyok" amire gyakran az a reakció, "hát én meg ilyen" (aki minden aprósagon ki tud akadni.
Más is ismeri ezt? Tényleg nincs bennem rossz szándék, de én gyakran működöm gyereküzemmódban, van hogy nincs kedvem semmihez, hétvégén legszívesebben pihennék, mikor a párom már 7-kor süti a gofrit.
Hogy tudnánk ezt a konfliktust megoldani? Általában mindig engedelmeskedem, még ha (reggelikészítés) érzem utána, hogy mennyivel jobb lett volna aludni.
Tipikus nárci duma.
Egyébként meg kommunikáció, erről szól egy kapcsolat.
És vegyetek mosogatógépet, 2024 van.
Több dolog is az eszembe jutott:
1,
Felnőtt embernél nem normális ha "gyereküzemmódban" van, vagy mi a bánat az amirõl beszélsz. Ezt baromi gyorsan felejtsd el.
Ne várd el, hogy a partnered kiszolgáljon, végezze a házimunkát helyetted.
2
Én egy leszbikus lány vagyok, 7 éve a párommal, 6 éve közös háztartásban.
Nálunk is van por, nem mindig törölgetek le mindent. Lesz@rom koszos-e az ablak, nem vagyok pedáns egyáltalán.
DE
Ha felnőtt ember vagy, nemtõl, orientációtól függetlenül van egy alap szint, amit meg kell ugrani önnfenntartásban.
Azaz ne legyen biohazard az élettered. Ebben benne van, hogy van egy alap konyhai higénia, a nyers csirke leve meg a fejes saláta nem keveredik, nincs rohadó ételmaradék a tányéron, nem penészes a fürdőszoba, tisztálkodsz, és tiszta a ruha amit felveszel, és be legyen kaja széthagyva, ami bevonzza a kártevõket.
Ez az alap.
Ez nem pendánsság, ez az, hogy az adott lakás élhetõ-e, vagy megbetegít.
3,
Elbeszéltek egymás mellett, és ez nem jó.
Eleve indulj ki abból, hogy a párod jót akar, szeret és a konfliktus megoldása a cél, nem egymás b@szogatása.
Praktikusan megoldást kéne találni arra, ami a probléma.
Pl ha ebben a képletben a párod szeretné a mosogatást kicsit jobban megcsinálni, de te ezt nem szereted, lehet pl az a válasz erre, hogy átszervezitek a házimunkát.
Te pl bevállalod a takarítás egy nagyobb részét.
Vagy ha csak a pasid a konyhatündér nálatok, ám legyen, de akkor és néha elviszed vacsorázni, hogy ne legyen ez állandó teher, és te mosol meg
teregetsz helyette is.
Nálunk is ez van.
A barátnőm pl két napnál többre nem tud bevásárolni, egyszerûen túl sok dolgot kell fejben tartani, hogy az összes alapanyag elfogyjon, de ne is ugyanazt együk öt napig.
Én meg a biciklimet nem tudom megszerelni, és a kuka levitelét utálom.
De mivel megbeszéltük, hogy kinek mi a könnyebb, így le van osztva, hogy minden meg legyen csinálva, kompetensen, és ne legyen senki rabszolga a másik után.
Megprobálszvele beszélni, mikor mindketten nyugodtak vagytok és van időtök egymásra.
Elmondod neki higgadtan, nem bántó módon, hogy mit érzel. Hogy mi az, ami bánt és rosszul esik. Lehetőleg minél semlegesebben. Nem támadóan.
Ha megérti, jó. Ha nem, akkor tovább kell magyarázni. És, ha nem tudtok közös nevezőre jutni, akkor sajnos el kell engedni egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!