Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi tesz boldoggá az életben?

Mi tesz boldoggá az életben?

Figyelt kérdés

2024. márc. 9. 10:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A pénz és a munka fontos, de nem tenne boldoggá. Igazán boldoggá eddig csak a szerelem tett, amikor az voltam.
2024. márc. 10. 17:34
 12/14 Senior Séf ***** válasza:
100%

Tudod., kérdező, az ember a boldogságoz hajszolja, és nem veszi észre, hogy az nem más, mint az oda vezető út. A haladás, a fejlődés, az akadályok legyőzése, a KÜZDELEM. Vannak persze örömök, de boldogságot csak a felfelé törekvés hoz. És minél nehezebb célt hódítasz meg, minél rögösebb az út, annál nagyobb a boldogság is. És mindig jön új cél, mert hanem, az maga a halál.

Kamaszkorom önmegvalósítást hajszoló idejében írtam valahol:

"Szomorú ember az, aki felért a csúcsra,

mert lefelé vezet onnan minden útja.+

Ha lesz majd gyermeked, az is azért ad mindennél nagyobb boldogságot, mert iszonyat küzdelem, mire felnő. 2-3 évtized figyelem, lemondás, aggodalom, mire befejezett projektnek lehet nyilvánítani.

2024. márc. 11. 16:35
 13/14 anonim ***** válasza:
71%
12# A folyamatos küzdés nem feltétlen ad boldogságot.. Inkább a végcél elérése adhat egyfajta eufóriát. Aki folyamatosan küzd, harcol az vajon boldog? Én inkább görcsösnek, feszültnek hívnám.
2024. márc. 11. 16:38
 14/14 anonim ***** válasza:
56%
Úgy élj, hogy ahol vagy, és amit csinálsz, az is töltsön el örömmel. Ne azt várd, hogy majd ekkor meg majd akkor, ha ezt meg azt elértem, boldog leszek. Legyél az, addig is. Ha nem vagy, akkor valamit rosszul csinálsz, vagy rossz helyen vagy.
2024. márc. 11. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!