Egyedülálló nők, ti hogy bírtok 8 órában dolgozni plusz még háztartást vezetni?
8 óra munka + bevásárlás + takarítás + főzés.
Tippek, tanácsok érdekelnének olyan helyzetre ha nincs senki aki besegítsen.
Egyedülállóként ezek pont, hogy könnyebbek szerintem. Én kb. 2 évig éltem egyedül saját 48 m2-es panelban, ez a része egyáltalán nem volt probléma, sőt!
Naponta a konyhában annyit "takarítottam", rendezkedtem, amennyit összekoszoltam, heti 2-3 adag mosás + teregetés, minden nap minimális pakolás, rendrakás, ahogy éltem a mindennapjaimat, esetleg egy viráglocsolás vagy portörlés, hogy ne minden a hétvégére maradjon.
Hétvégén "nagytakarítás": fürdő, wc, portörlés a látványos helyeken, porszívózás, felmosás, szemétlevitel - pár óra. Párhetente ágyneműcsere. Negyedévente-félévente nagytakarítás: szőnyegek kirázása, alatta is porszívózás-felmosás, részletesebb portörlés, fürdőben/wc-ben alaposabb takarítás, ablakpucolás félévente (ezt gyűlöltem a legjobban), évente 2x téli-nyári holmik előszedése-elrakása dobozokba, kimosni a paplanokat/pokrócokat, ilyesmi - ezeket rotáltam, nem csináltam meg mindig mindent negyedévente, meg nem egy hétvége alatt intéztem ezeket.
Főzni hétvégén főztem többfélét (leves, tepsiben vagy natúr sült hús, egy-egy rakott étel, főzelék stb.) + egy-két este valami villámtészta vagy köret a húsok mellé, és/vagy vettem hazafelé egy hamburgert, sült kolbászt ilyesmit. Ebédet vagy vittem ezekből vagy menzán kajáltam.
Bevásárlás: hétvégén egy nagybevásárlás + kb. havonta 2x piac szombat reggel, ezen kívül ha kellett valami akkor a kisbolt (vagy a munkahelyem mellett vagy otthon).
Most kutya és férj van, 2x akkora lakás, kéthetente jön kb. 4 órában egy takarítónő és így is macerásabb. Ráadásul terhes vagyok, szóval már előre félek. :)
Bírom azokat, akik már rögtön a gyerekkel jönnek. Mert ugyebár gyerek nélkül az ember nem is êrezheti úgy, hogy neki egy kicsit is nehéz.
Kedves kérdező, próbáltál már más munkarendet? Nekem pl a 12 óra sokkal jobban bejött. Mondjuk 3 vagy 4 napon keresztül mentem és csak aludtam, fürdödtem és egyszerű ételeket főztem, de az a szintén 3 vagy 4 teljes szabadnap mindent megért cserébe.
Egyedül élve nekem ez volt a legkényelmesebb. A 8 óra rengeteget kivesz az emberből....sokszor X óra utazás minen egyes nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!