Nők! Észrevettétek, hogy sok magyar férfi imád úgy magyarázni, mintha mindenkinék mindent jobban tudna, különösen nőknek?
Tényleges tisztelet jár a kivételnek, ők ne vegyék magukra.
Elképesztő, hogy a diplomástól kezdve a szakmunkásig, akárhogy is legyen, de ő ért mindenhez, mindent tud és mindig úgy adja elő, mintha a másik totál értetlen lenne.
Sajnos én férfi vagyok így gondolom az én válaszom nem releváns, viszont én is észrevettem, hogy a magyarok többsége eszméletlenül imád okoskodni… Nem vagyok egy nagy nagydarab ember, inkább kisfiús arcom van, de több szakmával is rendelkezem... viszont ha bemegyek egy boltba anyagot venni, akkor jön az okostojás, amikor szó szerint kioktat engem arról, a szakmámról, hogy nekem mi a jó, hogyan kéne megszerelnem, hogyan kéne meg építenem… És ezt komolyan mondom így elnyomó stílusban vágja le… ő mindent jobban tud...
Ez egyébként szerintem egy aféle "én vagyok a szemétdomb (Magyarország) királya, én vagyok a Jani, én tudok mindent jobban..."
Borzalmas és nem is értem mi a túró van ebben az országban, nagyon várom már hogy végre mehessek innen, ha végre sikerül, szerintem vissza se jövök, már a fél családom kint van az államokban....
#1, #7: Igen, mansplaininget adtam meg a gyakorin is keresőszónak. :-)
Lehetséges, hogy ez jellemzőbb a magyarokra, nagyon arrogánsak tudnak lenni. Viszont ezzel együtt nőktől nem tapasztalom.
#2 - érdekes, amit írsz. Én attól megyek a falnak, hogy annyira 100%-ban biztosak, úgy tudják előadni magukat, mintha kristálygömbjük lenne és abból olvassák ki a történéseket.
#4 Na, ilyennel még nem találkoztam, nekem legtöbbször lelkesen "elmagyarázzák, hogy hogyan működik a világ".
Amúgy a kérdést az ihlette, hogy tegnap megint kioktatott egy 50-es szakmunkás ismerős, tudja, hogy milyen szellemi munkát végzek, majd elkezdett arról magyarázni, hogy "ó, abban az a nehézség, hogy...", meg "arra kell figyelni, hogy...". 🙄 Erre már röhögve mondtam, hogy ja, vágom, ezt tanulam, ebből élek. 😆 Ekkor elhallgatott.
Megszámlálhatatlan hasonló élményem volt már.
8, tényleg, nem is figyeltem! :)
7es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!