Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Budapest vs vidék , különbség?

Budapest vs vidék , különbség?

Figyelt kérdés
Nem értem , hogy “ vidék” és Budapest között mi a különbség , emberi mentalitásban … esztergomi vagyok, világ életemben rengeteget jártam fel Budapestre , rengeteget buliztam , dolgoztam Esztergomban . Semmi különbséget nem vettem észre részemről , a budapesti barátaim és köztem sincsen különbség mentalitásban . Nem értem , hogy mi a differencia :D

márc. 1. 09:02
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Onnan , hogy Budapesten volt a legtöbb kontaktom. Országszerte is , de Budapesten volt a legegyszerűbb , leggyorsabb , és legjobb mennyiseg amihez hozza jutottam egykor . (1-2 éve ) számomra az volt a top
márc. 1. 11:03
 12/21 bróder válasza:

Oke szamodra. Az is mas, hogy hol allitjak elo. Nem BP-n valoszinuleg mert itt szet van kamerazva minden majdnem. Inkabb megyekben, pincekben. Sokszor lehet hallani, hogy megallitottak drogosokat az utakon megyekben.

[link]

Most mondjam, hogy a megyekben tobb a drogos meg tobb a drogokat importalok meg szallitok? A penzcentrum is vagy 4 megyet emlit meg. Pest megye nem szamit, mert az nem BP egyebkent. BP kulon megye.

"Somogy, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom" ideztem. Ez 4 megye. Ebbol is lejon, hogy tobb a droghoz kapcsolodo ugyek szama videken mert videk nagyobb mint BP. Es ezek szallitottak.

[link]

"Nógrád megyei SUN Fesztiválra. Martin és Gertjan, zsebükben az árlistával és az előre kiporciózott adagokkal terítettek volna csaknem tízmillió forint értékű extasyt, LSD-t és marihuánát"

Egyedul ami BP-n szokott lenni, az a SZIGET. Egyedi szemelyek meg mindenhol vannak. De mondom, videk teszi ki M.o nagy reszet, valoszinubb, hogy konnyebb inkabb ott termeszteni, elotallitani, mestersegesen majd importalni es felhasznalni. Ez a "top" drog BP nem allja meg a helyet egyaltalan. De szamodra legyen ugy.

márc. 1. 11:16
 13/21 A kérdező kommentje:
Értem , de itt nem az előállításról beszélek, mert ha Hollandiát nézzük akár amfetamin , akár eki előállító droglaborok szempontjából viszont az viszi a pálmát. Egyszerűen a fővárosi zsúfoltságnak köszönhetően több társadalmi réteggel, nemzettel fogsz találkozni egyszerre , mint pl egy kisebb faluban . Így nyilvánvaló , hogy nagyobb lesz a kereslet bizonyos dolgok iránt . Vagy pl nem kell órákat utaznod 2 g mokiért, aminek örülhetsz ha 0,8 lesz 5 rugóért. Ellenben Budapesten fele ennyiért kapsz telit.
márc. 1. 12:23
 14/21 anonim ***** válasza:

A posztban szereplő esztergomban kb többször löktek félre a buszvégen a furakodók, mint pesten. :D

márc. 1. 12:51
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Vidék: kicsivel jobban emberszámba veszik a másikat, köszönnek egymásnak a zemberek.

Bp.: átnézünk egymáson.

márc. 1. 14:38
 16/21 A kérdező kommentje:
15 vidéken sem alapvető egymásnak köszönni . Max akivel ismerjük egymást .:D De ez szerintem Budapesten is így van .
márc. 1. 15:10
 17/21 bróder válasza:

Haverjaim eltek meg en is eltunk faluban. 16 nak igaza van, nem mindig koszontunk egymasnak csak azert mert lattuk a kepuket kb mindennap es kesz.

Bp-n meg valoban igaz, hogy atnezunk egymason, de sokkal tobben vagyunk. Mondjuk ezt az "atnezunk egymason" dolgot nem igazan ertem. Nem koszonok minden egyes embernek akivel talalkozok? Vagy a haverokkal nem "haveroskodunk"? Vagy a villamoson, buszon nem beszelgetunk? Ez max regen volt igy, amikor odament a kadar rendszerbeli oreg dumalni a buszsoforrel vagy a villamos vezetovel meg poenkodni. Csak betiltottak azt hiszem, mert elvonta a figyelmet es baleseteket okoztak(?) mar nem emlekszem.

Videken talan annyi jo meg, hogy tudsz kirandulni, szep a taj.

Tesom el is el nagyobb kozsegben, en meg BP-n, az a baj hogy nagy a tavolsag igy nem nagyon talalkozunk. De ok nem is azert koltoztek videkre mert akartak... ugymond ra voltak kenyszerulve, tesom ahogy mondja milyen jo videk meg minden, a hangja nem ezt arulja el. Volt o Angliaban es mondja hogy vissza menne Londonba mert ott volt egy ideig ha tehetne, mert nekem meg van a lehetosegem ra. Akkor London nem falu? Na mindegy. Vannak ilyenek is, meg van akit ismerek aki kifejezetten jobban szeret BP-n lenni mint videken, a tobb lehetosegek miatt minden minosegben: munka, magan ellatas, bulik, itt is tudsz kirandulni ha akarsz, plazak tomkelege, rengeteg bolt, valasztek, lehet sorolni megint.. ezek mind hianyoznak videken.

márc. 1. 16:25
 18/21 anonim ***** válasza:

"Budapesten alig birok leszallni a villamosról pl mert fellöknek elsodornak a felszállók."

Én például pont azt tapasztalom, hogy Budapesten ennek relatív normális kultúrája van és a többség megvárja, hogy leszállj. Ellenben vidékkel ahol óránként jár a busz és mindenki úgy küzd, mintha az élete múlna rajta.

márc. 1. 21:40
 19/21 anonim ***** válasza:

"Vidéken sorakoznak a tömegkozledésnél is, es alap felszállás előtt leengedni azokat akik leszállnak."

Aha... nagy francokat. Pont ott tapasztalom, hogy még ki sem nyílt az ajtó már jönnek is fel. Csak vidéken tapasztaltam olyat, hogy hiába a sorban állás, igyekeznek elém kerülni.

Csak vidéken futottam olyanba, hogy "mamika" aki elém akart pofátlankodni a kapucnimnál fogva akart vissza rángatni a buszról, úgy kellett kicsavarjam a kezét.

márc. 1. 21:42
 20/21 anonim ***** válasza:

"Vidék: kicsivel jobban emberszámba veszik a másikat, köszönnek egymásnak a zemberek.

Bp.: átnézünk egymáson."

Vidéken sem köszöngetsz mindenkinek és Pesten is köszönnek egymásnak azok, akik ISMERŐSÖK valamilyen szinten, például egy házban laknak.

márc. 1. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!