Hogyan kezdjem el kevésbé szeretni önmagam? 22/F
Tulajdonképpen az a problémám (tudom, kissé kacifántos), hogy túlságosan szeretem magamat.
Ezzel alapvetően nem lenne semmi gondom, csakhogy olyannyira szeretem magam, hogy pontosan emiatt utálom is magam, mert nem bírok mást jobban szeretni önmagamnál. Nem tudom értitek-e.
Hosszú önismereti utat kellett bejárnom, hogy erre a kissé bonyolult, de valójában végtelenül egyszerű dologra rájöjjek.
Emiatt nem volt sajnos még párkapcsolatom sem. Nem tudok senkit ennyire szeretni, mint magamat.
Tudom elég hülyén hangzik ez az egész. Biztos azt hiszitek viccelődöm. De nem. Nem tudom honnan ered ez a komplexusom, de nagyon elkezdett zavarni mostanában.
Mivel ugye utálom magam emiatt, ezért sem tudok mást őszintén szeretni, mert mégis hogy szeret az az ember, aki utálja önmagát?
Többször kérdezték lányok, hogy hogy nem volt még barátnőm? Nem az én szavaim: "mert helyes vagyok, jól táncolok, sportos/izmos vagyok és kedves.
Nem tudom őszintén a képükbe mondani, hogy túlságosan szeretem magam, hogy áldozzak az igényeimből egy lány miatt, és ezért utálom is magam.
Viszont szeretnék már egy barátnőt! Tudom... Tiszta ellentmondás vagyok.
Valakinek esetleg volt hasonló? Bármi tanácsot szívesen fogadok, amennyiben tényleg segítő szándékkal kapom.
Köszönöm, előre is!
Szia lehet ez is fura lesz amit én mondok, de vajon tényleg szereted magad?
Valójában az értékeidet látod? Mert amiket felsoroltak jó dolgok, de külsőségek a kedvesen kívűl amik nyílván szintén fontosak lehetnek. De mi volt a legszebb szavad magadhoz ami nem külsőségednek szólt ami úgymond nem csak a látszat.
Ne aggódj, ha nem jut eszedbe semmi, mert mindenkinek vannak jó tulajdonságai értékei.
2. És most gondolj valakire akit szeretsz. Mit szeretsz benne? Sorolj fel pár dolgot, ami eszedbe jut.
Azt kihagyjtam meg kell ismerni magadat ahhoz, hogy rájöjj neked mi az értékeid, mert vannak.
De ezen kívűl szóval ez egy különfeladat ha van kedved hozzá próbáld meg mások értékeit is észrevenni nevezd meg őket.
#8. "Hogyan önfejlesztesz?"
Könyveket olvasok. Leginkább mentális egészségről, önfejlesztésről, pszichológiáról, illetve sztoikus könyveket.
Emellett normálisan étkezem. Nem eszem cukrot. Csak vizet/teát iszom. Vitaminokat szedek. Persze mindezt ennyiben leírni nagyon béna. Rengeteget olvastam mit mire kell szedni.
Sportolok rendszeresen. Amerikai foci, squash, kondi. Heti 4-5edzés.
Dolgozom, habár nem lenne szükséges a családi körülményeimnek köszönhetően. (Még egyetemre járok.) Dehát ezért is dolgozom, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsek. Különféle hard/soft skilleket.
Általában munka közben és hétvégén tanulok zh-kra. Máskor nincs időm. Most jobban belegondolva bele se férne az életembe egy barátnő. Minden nap 21:00-22:00 között érek haza.
#9. "Tudod ha jön valaki aki megmozgat, és azt érzed szeretnél vele időt tölteni és várod az alkalmat hogy találkozzatok akkor ez kevésbé fog problémát jelenteni, mert átveszi a helyét a vágyakozás arra hogy minél több időt tölts az adott személlyel, amíg ez nincs meg valószínűleg visszatérsz a régi szokásokhoz."
Hasonló értékrendű lányt már találtam. De nem érdekelt, csak egy mély beszélgetés erejéig. Vonzódni nem vonzódtam.
Igazad lehet egyébként... Még nem találkoztam olyan személlyel, akin látom, hogy érdeklődik irántam és hasonló a gondolkodásmódunk, VALAMINT nekem is tetszik külsőleg.
Kedves 11#-es. Köszönöm!
Nagyon tetszett a válaszod. Igyekszem alkalmazni a tanultakat, ugyanis bármily meglepő, nekem ez nem jött magától. Köszi, hogy leirtad!
Akkor ez a baj. Sajnálom.
Egyedül nincs önismereti út. Majd ott fogsz egyszer tartani, hogy valóságos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!