Szerinted mik a legnegatívabb, legpusztítóbb érzések? Szerintem a szégyen és az elutasítottság mindenképp dobogós.
Tudsz példákat sorolni rá? Szerintem a szégyen rosszabb, mint a bűntudat, a bűntudat valami külső dologhoz fűződik, míg a szégyen belül van és belülről őröl fel.
A visszautasítottság meg lehet csak azért, mert túl sokszor volt benne részem.. 😔😔 Na meg persze a gyűlölet is ott van a top helyen, de hát ez annyira triviális, hogy meg se kell szinte említenem..
4
árammal működök ezért nincs rá szükségem de köszi azért
Önbizalom hiány, szégyenérzet, szorongás, irigység,
Az önbizalom hiány és a szorongás együtt adja magát, kb. ugyanazért. Ha nincs önbizalmad, akkor szorongsz. Ha ez bekövetkezik, mindentől félsz, a barátkozástól, beszélgetésektől, egyszerű kérdés feltételektől, stb. Tudom, mert ilyen voltam, már valamennyire sikerült leküzdenem, de a magja bennem maradt. Nem szabad hagyni kicsírázni megint.
A szégyenérzet azért, mert azt te érzed, és többnyire még alaptalanul is. Egyszerű példa, valaki mond egy viccet. Senki nem nevet rajta, ezért ő szégyelli magát hogy mennyire béna viccet mondott. Legalábbis nem pont szégyelli, de ahhoz hasonló, szerintem szégyellés. Közben csak nagyon el voltak foglalva a többiek. Belemélyedtek egy telefonos chatbe például.
Az irigység pedig egyértelmű. Ha a másikét akarod sose lesz jó ami, neked van. Mindig többet és többet akarsz, mert valakinek mindig lesz több. Ez nem a boldogság kulcsa, hanem a "kincskereső élet", aminek a vége a boldogtalan és elégedetlen halál. Elégedetlenül hal meg az illető.
Hogy nem annak fogadnak el,aki vagy.
Hogy feltetelhez kotik a szeretetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!