Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért csinál ilyet egy ember?...

Miért csinál ilyet egy ember? Lelki gondok?

Figyelt kérdés
Van egy munkatársam, akivel régen nagyon jóban voltam, sokat segítettem neki. Azóta változtak a dolgok, adómentes lettem és majdnem annyi lett a fizum mint neki 20 év után. Innen kezdett kóstolgatni, pedig nem tehetek róla. Olyanokat kezdett mondani, hogy ha az útjába állok eltapos. Nem egy embert vert már meg szinte oktalanul, mindig beképzelt valamit, besúgó az illető, stb. Most velem is ez a helyzet, sok a túlórám, ezért biztos viszem a vezénylőnek a csokit és ezért. Irigy szerintem vagy nem tudom. Fenyeget is, hogy eltöri a nyakam, és hasonlók. Már pár embert sikerült maga mellé állítani. Pedig nem vagyok besúgó se semmi ilyen. Csupa hazugságot állít rólam, és azt mondja folyton, hogy kár tagadnom, meg se hallgat. Tudniillik neki semmilyen iskolája nincs, egy molnár végzettsége van, de még helyesen se tud írni, nem akarom bántani. Az építőipar megy neki, de más semmi, mégis a nálunk vasútnál csövezik még mindig. Van egy párja, egy kutyája, de más semmi. 45 éves ember. Ráadásul agresszív. Lelki gondok lehetnek a háttérben?
2024. febr. 24. 16:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ki nem sz.rja le a lelki gondjait? 😀

Nekem egyszer mondana ilyeneket valaki munkahelyen, hogy eltöri a nyakam meg hasonlók, megborítanám úgy, hogy azt se tudná merre van észak.

Sok sz.rember, adná az ég, hogy egyszer egy ilyennel kerüljek össze.

2024. febr. 24. 16:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Téged sem értelek, hogy minek állsz le ilyen pöcsköszörűkkel foglalkozni, ahelyett, hogy kiröhögnéd vagy az utca szélén elkapnád aztán helyre raknád. Fenyegesse a jóédesanyját.
2024. febr. 24. 16:24
 3/4 anonim ***** válasza:

És miért nem lépsz valamit? Munkahelyen ez nem elfogadható viselkedés, és a kutyát se foglalkoztatja, hogy mi a lelki gondja. Felnőtt ember, a lelki gondjának megoldása a saját felelőssége, keressen szakembert, vagy alkalmatlan a munkára.

Én első körben figyelmeztetném, hogy még egy ilyen, és jelzed a főnökségnek. Aztán jelezd a főnökségnek, és ne engedd lepattintani magad. Ha van más is, akit fenyeget (vagy megvert?! ha jól értem, hogy már ilyen történt), akkor velük együtt menj.

2024. febr. 24. 16:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Van az a mondás a kutyáról, amelyik ugat de nem harap.

Legközelebb ha fenyeget, nézz a szemébe, aztán higgadtan mondd meg neki, hogy "na gyere, akkor taposs el most". A legjobb ha más is van ott, aki látja/hallja. Meg lehet tőle kérdezni, hogy tulajdonképpen el tudja-e mondani, mi a gondja veled. Ha jön az ilyen csokis süketeléssel, mondd azt, hogy gyerünk kérdezzük meg a vezénylőt, hogy igaz-e ez, de rögtön, mert már kezd telelenni a hócipőd.

A legrosszabb ami történhet, hogy tettleg bántalmaz. Emiatt te megsérülhetsz, de azért valljuk be ritka, hogy a semmiért agyonvernek valakit a munkahelyén. Ő viszont abban a pillanatban elbúcsúzhat az állásától (és így tőled is), valamint egy testi sértés gyanúsítottjává válik.

De valószínűbb az, hogy kiderül: "hang ember". Nyilván valami frusztrálja, aztán ilyen módon próbálja a pozícióját erősítgetni a kollektíván belül, hogy b*szogat, ami által ő lesz az erős ember. Az ilyen csak addig nagy legény, amíg sikerélménye van, ha kiállsz magadért, nem kapja meg a könnyű győzelmet és inkább békén hagy. Az efféle ember a gyengeségre utazik, a határozottság megrémíti. Fontos, hogy ne provokáld és ne lőjj túl a célon ha szóban szembeszállsz vele.

2024. febr. 24. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!