Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az hogy ki mennyire lesz...

Az hogy ki mennyire lesz ügyes a barkácsolásban, szerelésben nagyban függ attól is milyen családból jön?

Figyelt kérdés

Ez valamilyen szinten ki nem mondott elvárás férfiakkal szemben, hogy tudjanak összerakni vagy megjavítani dolgokat. Én ezekben nem vagyok sajnos olyan jó, de azért fejlődtem, pl most vettem lakást és a festést megcsináltam, utánaolvastam a munkafolyamatnak és végülis tényleg nem annyira bonyolult. Biztos nem lett olyan minőségű, mintha profi festő csinálta volna, de spóroltam rajta sokat. Viszont most veszem észre, hogy meg kéne csinálni még pár dolgot, pl felfúrni karnisokat és nekem ciki vagy sem nincsenek ehhez szerszámaim, nem is volt fúrógép a kezemben soha.

Viszont azt látom azon barátaim tudják jobban ezeket, akiknek az apjuk is értett hozzá valamennyire és gyerekként akkor dolgozhattak ilyenekkel. Mégis más ha gyerekként tanulod meg ezeket, mint felnőttként, persze vannak olyan munkák, pl villanyszerelés, amit tényleg csak olyan tud megcsinálni, aki ért hozzá, de sok minden igazából elsajátítható, ha olyan közegben nősz fel. Van olyan barátom, akinek ügyvéd az apja és ő sem dolgozott otthon semmivel, a munkások úgy mondanák "nem piszkolta be a kezét". Az ő fia sem nagyon tud ezekkel a dolgokkal mit kezdeni, de másik barátom apjának meg ilyen riasztókkal foglalkozó cége és ő tök sok mindent meg tud csinálni, jól bánik a szerszámokkal is. Ezért gondolom, hogy ez sokat számít.

febr. 18. 19:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Rengeteget. A lányom pici korától kezdve ott sündörgött körülöttem mindíg ha valamit csináltam, 16 évesen már a saját elképzelései szerint építette át a szobáját,egyedül az elektromos szereléseit felügyeltem.
febr. 24. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!