A fiúm szülei mondták,hogy nyugodtan tegezzem őket,de akkor hogy köszönjek nekik? A “szia”-val még nem merek köszönni,mert kb 30 évvel idősebbek nálam,ha nem többel.
Miért nem mersz köszönni?
Igaz, én még csak 40 leszek, a fiam 15, és a haverjait, osztálytársait mindet egytől egyig megkértem, hogy tegezzen. Van, akinek ez megy, van, akinek nem, azt ismét megkérem.
És ez nem fog változni akkor sem, ha 60 leszek. Engem ugyan nem nénizzen senki, és magázzon senki. Szia, és kész!!!
Hidd el, ez csak neked érdekes, hogy 30 évvel idősebbek (amit azért megkérdőjeleznék, 20 éves korig az ember mindig azt hiszi, övé a világ, és mindenki aki 25 felett van, az már öreg.)
És ahogy írta valaki, baromi udvariatlanság, ha ezután is magázod őket!
#13 miért udvariatlanság? 😂
1, a kérdezőnek kellemetlen a szituáció. Ő is pont ugyanolyan fontos a történetben.
2, a magázás pont a tisztelet megadásának a jele. Engem 19 évesen se tud zavarni ha magáznak, sőt hivatalos körülmények között furcsának tartom a tegezést. Nincs neked esetleg kapuzárási pánikod?
14
A magázás csak addig a tisztelet jele, amíg fel nem ajánlják a tegeződést. Visszautasítani sértésnek számít.
#14 pont olyan kellemetlen a szülőknek is, hogy MEGKÉRTÉK, hogy tegezze őket a kérdező, ennek ellenére marad a magázás.
Magyarul a kérést nem tartja be a kérdező, mert neki kellemetlen. Lesznek ettől nagyobb kellemetlenségek is.
A magázás meg rohadtul nem a tisztelet jele, el lehet küldeni valakit az anyjába magázva, és tegezve is tisztelettel beszélni.
Egy 120 fős cégnél dolgozom, és itt mindenki tegez mindenkit alapból. Van pár 60+-os kollégánk is, nekik is úgy köszönünk, hogy "Szia Pista bácsi! Hogy vagy?" Nem is válaszolna, és még ki is röhögne, ha azt mondanám neki, hogy "Jó napot kívánok, Pista bácsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!