Mennyire érdekel, hogy más mire mennyi pénzt költ? Rá szoktatok ilyesmire kérdezni ismerősi körben? Irigy ránk ez az ember?
Van egy ismerősöm, aki nem kifejezetten barát, de majdnem minden nap találkozunk, így sokszor beszélgetünk. Már többször volt, amikor meséltem neki (tényszerűen, nem felvágósan), hogy voltunk a gyerekkel valahol, vagy magánba mentem dokihoz (nem rendszeresen teszem egyiket sem, és dokit nem is minden területen, de ezt most úgy éreztem muszáj), ő meg szinte egyből kérdezgeti, hogy mennyibe került. Utána persze megjegyzi, hogy jó drága - ami egyébként nem igaz - a fizunkhoz képest drága, de én is úgy gazdálkodom ki, meg úgy vagyok vele, hogy akkor minek dolgozom, ha utána csak kajára költöm.
Ettől amit csinál viszont kezdem rosszul érezni magam, már nem szívesen mesélek el neki semmit.
A másik ami fura, hogy gyerekeink vannak (nem ez a fura haha), és én pl teljesen természetesnek veszem, hogy suli után éhesek, viszek valami értelmes ennivalót. Az övéinek is. Ő max nasit vesz, ha kikönyörgik a gyerekei.
Volt, hogy áthívtuk egymást, ő csak nasit tett a gyerekek elé, és este 6-7 órakor meg sem kérdezte, kérnek-e szendvicset/vacsit a gyerekek (pedig egy fél szelet kenyér nem hiszem, hogy földhöz vágta volna őket), de amikor indultunk bejelentette a gyerekeinek, hogy akkor most vacsorázni fognak - és tényleg olyan volt, mintha húzta volna az időt, nehogy meg kelljen kínálni minket. Amikor ők jöttek hozzánk, én "megvacsoráztattam" a gyerekeit (őket is, el is fogadták), mert szerintem ez a természetes, ha épp este vannak ott. Nem akarom, hogy úgy tűnjön, felhánytorgatom, de ahány helyen mi eddig voltunk, mindenki mondta, kérdezte és nem tűnt úgy, mintha ezért inkább ők sem ennének mást - furcsa volt.
Ráadásul egy közös ismerősünk is mondta régebben, hogy irigy, akkor én ezt elengedtem a fülem mellett, de most tényleg kezdem azt érezni, hogy igaza volt.
#11 Az lett, hogy a sulin kívül rövidre zártam a kapcsolatot. Köszönés és ennyi. Szerencsére gyorsan felfogták a helyzetet. Sőt, igazából azonnal. Szerintem ők sem szívesen barátkoztak, csak nem akarták ők megszakítani a kapcsolatot.
Minden esetre megkönnyebbülés, hogy nem kell bájcsevegni. A gyerekek meg ha akarnak úgyis barátkoznak a suliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!