Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire határozza meg az...

Mennyire határozza meg az embert a saját múltja?

Figyelt kérdés

Teszem fel randizol valakivel aki nagyon szimpatikus számodra, de később kiderül, hogy már kétszer volt házas és mindig ő csalta meg a másikat. Mit teszel?

Hiszen a mondás szerint nem a múltad határoz meg. Ez alapján simán el kéne néznünk mindannyiunknak ezeket a másik félnek, hiszen mi még csak most ismerkedtünk meg.

Sok helyen olvasom ismerkedés során véleményként, hogy ''Engem nem érdekel a múltja, az a lényeg most hogy viselkedik velem.'' De mi lesz később ha valaki régen ilyen ember volt? Veled is meg fogja tenni. Csak az elején azt hiszed a rózsaszín felhő miatt, hogy te különleges vagy neki.

Szerintem mindenki olyan ember amiket régen megtett. Az is a te részed. Nem az vagy amit mondassz magadról(''Megváltoztam...''), hanem amiket megtettél. A tettek mindig hangosabbak a szavaknál.

Vélemények?

2024. febr. 10. 22:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
10. A konklúzió az hogy befolyásolhatnak téged, de a Te életed, nem az ő életük!
2024. febr. 10. 23:28
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A sorsod sokszor bölcsebb, mint az akaratod ! - ősi grúz mondás. Jó párszor a sors lépett helyettem. Ezek a váltások mentettek meg sok kudarctól és máig tartó barátokat , jó ismerősöket hoztak az életembe. Üdv!
2024. febr. 11. 04:23
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyszer döntött rosszul, vagy nagyot tévedett, abból levonhatja a tanulságot. Ha többször eljátszotta ugyanazt, akkor nem bíznék a változásban.
2024. febr. 11. 09:27
 14/15 anonim ***** válasza:

Nagyon érdekes kérdés, meg a válaszok is tetszettek.

Engem mondjuk érdekel az emberek múltja, főleg azé, akivel épp ismerkedem, pláne párkapcsolat reményében. Mert nem kalandokra, pár hónapos dolgokra vágyom, hanem egy olyasvalakire, akivel az egész életem le tudnám élni, így nagyon nem mindegy, milyen az illető. És milyen múltja van. Persze, változunk, fejlődünk, hibázunk, de nagyon fontos, hogy konkrétan mik voltak azok a hibák, tanult-e belőlük, vagy esetleg, újra elköveti őket.

A "de megváltoztam!" kijelentésekre pedig nagyon figyelek. Sokszor pont azok mondogatják ezt sokat, akikben ez a folyamat nem történt meg, de maguknak is szeretnék ezt sugallni.

Megcsalás terén eléggé merev a gondolkodásom, amiért kaptam már hideget, meleget, de én egyszerűen nem tudnék többet olyan emberben megbízni, aki egyszer félrelépett, mert úgy gondolom, hogy akkor nem is szeretett, nem is tisztelt igazán.

A randis példánál maradva; nekem nem férne bele egy olyan emberrel való járás, aki 2x csalta meg a házastársait (!) előttem. Tudom, megint merev gondolkodás, de nem tudnék nem azon agyalni, hogy "akkor ezt tenné velem is?".

Nem azt mondom, hogy csak a múltjából vonok le valakiről következtetést, de nagyon sokat elárul az illetőről.

A "sors" is egy nagyon érdekes dolog amúgy. Volt olyan, hogy szinte foggal-körömmel küzdöttem valami ellen (túlzás, de így is érthető remélem, amúgy a vezetés és a német nyelv volt), most meg ott tartok, hogy szinte biztos, hogy mindkettő kelleni fog, rövid időn belül. De apának is volt ilyesmi, neki az Office 365 csomag mindennapos, rutinos, felhasználó szintű alkalmazása, főleg az Excel, most meg konkrétan napi szinten kell, hogy használja.

Olyan is volt, hogy kerülgettem valamit, mint a forrókását, aztán, mikor legkevésbé számítottam rá, teljes erővel talált arcon. Ami tuti nem volt véletlen.

2024. febr. 23. 14:34
 15/15 anonim ***** válasza:

14. Azt mondják, az a sors, ami:

1. Minden erőfeszítésed ellenére nem történik meg.

2. Minden tiltakozásod ellenére megtörténik.

2024. febr. 23. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!