Mennyire határozza meg az embert a saját múltja?
Teszem fel randizol valakivel aki nagyon szimpatikus számodra, de később kiderül, hogy már kétszer volt házas és mindig ő csalta meg a másikat. Mit teszel?
Hiszen a mondás szerint nem a múltad határoz meg. Ez alapján simán el kéne néznünk mindannyiunknak ezeket a másik félnek, hiszen mi még csak most ismerkedtünk meg.
Sok helyen olvasom ismerkedés során véleményként, hogy ''Engem nem érdekel a múltja, az a lényeg most hogy viselkedik velem.'' De mi lesz később ha valaki régen ilyen ember volt? Veled is meg fogja tenni. Csak az elején azt hiszed a rózsaszín felhő miatt, hogy te különleges vagy neki.
Szerintem mindenki olyan ember amiket régen megtett. Az is a te részed. Nem az vagy amit mondassz magadról(''Megváltoztam...''), hanem amiket megtettél. A tettek mindig hangosabbak a szavaknál.
Vélemények?
Nem az vagy amit mondasz magadról, hanem amit teszel. Tehát a jelen cselekedet a hangsúlyosabb.
Ezért nem számít mit tett a múltban és mit mond róla mert az bármit jelenthet. A szavak csak azt mutatják meg, hogy milyennek akarja magát láttatni.
Az az igaz amit a jelenben tesz.
Jó téma, ez engem is foglalkoztat. Én részben egyet értek veled kérdező.
Nyilván a személyiség változik, de én személy szerint nem tudnék megbízni egy olyan nőben, aki annak idején megcsalta a párját... Sőt olyanban sem, aki a párja mellett mással ismerkedik pl. velem. Ez fura szituáció mert miért megy bele valaki egy ismerkedésbe ha nem bízik meg a lányban. Talán a vonzalom miatt...
Szinte csak a múltja határozza meg, minden lélegzetvételével együtt.
A múltad mindig veled van, de a jelenben hozhatsz új döntéseket, így formálhatod a jövődet.
Lényegében erről szól Eric Berne: Sorskönyv című műve.
A gyerek vagy azt az utat valósítja meg, amit a szülei kiköveztek neki, ebben az esetben a sorskönyvét teljesíti be, vagy totálisan az ellenkezőjét csinálja, mint amit a szülei csináltak, mondtak neki, ez az ellensorskönyv beteljesítése, ami gyakorlatilag egyfajta lázadás a szülők ellen.
Nekem ebből az a konklúzió, hogy így, vagy úgy, de a szüleink rabjai vagyunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!