Az önmegvalósító embereket mindenki utálja?
Kevés ilyen van körülöttem, bár jó eséllyel azért mert fiatal vagyok és ilyenkor még mindenki tele van álmokkal.
Szerintem egyszerűen irigyek, megkeseredettek, ezért próbálnak lehúzni.
Vagy rossz körökben mozogsz, vagy te adod elő nagyon rosszul magad. Az önmegvalósítás egy dolog, de pl nekem is volt olyan ismerősöm, akinél ez a gyakorlatban úgy működött, hogy képtelenség volt vele onnantól érdemben kommunikálni. Bármi is volt a téma, mindig a saját önfényezésében, önmaga másokhoz való hasonlítgatásában végződött, és hát ez igen gyorsan igen fárasztó tud lenni az ember környezetének.
Persze nem mondom hogy ez esetben is nálad van a hiba, lehet hogy tényleg egyszerűen olyan peches vagy, hogy a környezetedben minden ember csak lehúz. De ha mindenhonnan, tényleg mindenhonnan ugyanazt a negativitást tapasztalod, azért bizony benne lehet a pakliban, hogy te kezdtél máshogy hozzáállni a többiekhez.
Ez esetben lehet, inkább hajlok afelé, hogy némi irígység, féltékenység lehet a dologban, amikor azt látják hogy neked az egy gyerek mellett is mennyi minden fér az életedbe, amik nekik már nem.
Vagy ha anyukák alatt esetleg szüleidre (is) gondoltál, talán szeretnének több unokát?
Szokták mondani, ha mindenhonnan ugyanaz jön vissza, akkor nem a másikban van a hiba.
Nem lehet, hogy úgy viselkedsz, mint a legnagyobb momzillák, akik az eredményeket nem is maguknak köszönhetik, csak ezt még észre sem veszik? Csak, hogy egy szélsőséget mondjak.
10 emberből 9 önbizalomhiányos, nem tud szabadon élni, nincsenek önálló gondolatai. Ezért megpróbálja a másikat, aki önazonos, lehúzni a saját szintjére, torzítani a valóságát.
Igen, sajnos azért nem szeretik sokan a szabad, önálló embert, mert nincs rajta fogás, nem lehet manipulálni, kontrollálni. Én is ilyen vagyok. Mármint hozzád hasonlóan vannak terveim, céljaim, projektjeim. A környezetem próbál lehúzni. Pl. felmondtam, mert vállalkozó akarok lenni, kevés anfizetés, ahol most vagyok, és a szakmámban alkalmazottként nem is lesz több. Képzem magam, tanfolyamra járok, marketingstratégiát, üzleti tervek stb. Ők állandóan panaszkodnak a munkára, és nekem is azt mondják, hogy nem lesz jobb a vállalkozás, mert az nem fix, annyit sem fogok keresni. Rombolnak. Mert ők nem mernek semmibe belevágni, csak a lágy szarban dagonyáznak.
Milyen jó is lenne egyszerűen csak annyit mondani, hogy "sok sikert". De az nem magyar. Ahhoz magas érzelminintelligencia kell. Helyette lehúzni, kéretlen tanácsokat adni, beleugatni.
9es,örülök,hogy te megérted.
Amúgy semmi bajom a magyarokkal. És ez nem a fizetésről szól. Tehát ami célokat kitűztem,azok inkább kreatív/művészi jellegűek, valószínűleg sok pénzt se keresnék rajtuk,szóval nem lenne mire irigykedni sem. Nem kéne,hogy sok sikert kívánjanak,annyi elég lenne,ha azt mondanák hú,ez tök jó! Érdekes, izgalmas...de ehelyett tényleg csak lehúznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!