Adolf Hitler- gonosznak született, vagy gonosszá vált?
Soha senki nem születik gonosznak. Viszont olvastam és nem egy példát láttam az életemben erre :
" Az ember akkor lesz gonosz,ha nem hagyják, hogy jó legyen ! "
Nagyon nagy igazság.
Ez a gondolat igazán érdekes.
"Hitler meg nem pszichopata volt, hanem egy vezető, aki mai szemmel rossz döntéseket hozott."
A szisztematikus, tervezett népirtást ne nevezzük már egyszerű vezetői hibának.
"És vajon ki volt gonoszabb? Azok akik aljas módon egy megfizethetetlen háborús jóvátétellel nyomorba taszították a német gazdaságot, és tették ezt persze Magyarországgal is, vagy Hitler, akit a kétségbeesett, éhező nép vezetőnek választott emiatt?"
Na ilyen kiforgatott érvelést sem hallottam még.
Először is rosszul tetted fel a kérdést. Helyesen úgy hangozna: ki a gonoszabb, azok, akik blabla módon nyomorba taszították a német gazdaságot, vagy az, aki a nép kétségbeesését kihasználva, a bizalmukkal visszaélve egy újabb vesztes háborúba és népirtásba hajszolta az országát. Egyértelműen Hitler a gonoszabb.
De egyébként irreleváns az egész, mert Németország gazdaságát nem a háborús jóvátétel, hanem a 29-33-as gazdasági világválság tette romba. A weimari köztársaság elég szépen elműködött úgy, hogy az NSDAP labdába sem rúgott.
"Nem az antiszemitizmusa miatt lett Hitler sikeres, hanem a kiút mutatás miatt."
Inkább a kiút ígérete miatt. Szerintem amit Hitler hozott Németországnak, azt nem nevezném kiútnak.
Nem gonosznak született.
Viszont ha olyan környzete, hogy nagyon nem tetszik,akkor megváltozhat a véleménye...
"Teljesen jó a kérdésem megfogalmazása."
Ha ennyit fogtál fel abból, amit írtam akkor hagyjuk: igen, Hitler sokkal gonoszabb volt.
Pontosítok. Történelem tudással kapcsolatos hiányosságaid. Mielőtt ebbe is belekötsz.
Az idézgetés meg teljesen felesleges. Egyrészt totál erőltetett, másrészt, ha a megszólított illető nem ismeri fel, hogy az ő válaszára reagálsz, akkor a te válaszoddal van a gond.
"Olyan történelmi hiányosságaid vannak, hogy nincs miről beszélni."
Jaj, hogy ez a szöveg mikor megy már ki a divatból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!