Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Adolf Hitler- gonosznak...

Adolf Hitler- gonosznak született, vagy gonosszá vált?

Figyelt kérdés
2024. febr. 5. 09:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
47%

Soha senki nem születik gonosznak. Viszont olvastam és nem egy példát láttam az életemben erre :

" Az ember akkor lesz gonosz,ha nem hagyják, hogy jó legyen ! "

Nagyon nagy igazság.

2024. febr. 5. 10:58
 12/26 A kérdező kommentje:

Ez a gondolat igazán érdekes.

2024. febr. 5. 11:28
 13/26 anonim ***** válasza:
64%
És vajon ki volt gonoszabb? Azok akik aljas módon egy megfizethetetlen háborús jóvátétellel nyomorba taszították a német gazdaságot, és tették ezt persze Magyarországgal is, vagy Hitler, akit a kétségbeesett, éhező nép vezetőnek választott emiatt? Nem az antiszemitizmusa miatt lett Hitler sikeres, hanem a kiút mutatás miatt. Egy jólétben élő nép nem választja meg.
2024. febr. 5. 11:39
 14/26 anonim ***** válasza:
32%

"Hitler meg nem pszichopata volt, hanem egy vezető, aki mai szemmel rossz döntéseket hozott."

A szisztematikus, tervezett népirtást ne nevezzük már egyszerű vezetői hibának.

"És vajon ki volt gonoszabb? Azok akik aljas módon egy megfizethetetlen háborús jóvátétellel nyomorba taszították a német gazdaságot, és tették ezt persze Magyarországgal is, vagy Hitler, akit a kétségbeesett, éhező nép vezetőnek választott emiatt?"

Na ilyen kiforgatott érvelést sem hallottam még.

Először is rosszul tetted fel a kérdést. Helyesen úgy hangozna: ki a gonoszabb, azok, akik blabla módon nyomorba taszították a német gazdaságot, vagy az, aki a nép kétségbeesését kihasználva, a bizalmukkal visszaélve egy újabb vesztes háborúba és népirtásba hajszolta az országát. Egyértelműen Hitler a gonoszabb.

De egyébként irreleváns az egész, mert Németország gazdaságát nem a háborús jóvátétel, hanem a 29-33-as gazdasági világválság tette romba. A weimari köztársaság elég szépen elműködött úgy, hogy az NSDAP labdába sem rúgott.

"Nem az antiszemitizmusa miatt lett Hitler sikeres, hanem a kiút mutatás miatt."

Inkább a kiút ígérete miatt. Szerintem amit Hitler hozott Németországnak, azt nem nevezném kiútnak.

2024. febr. 5. 13:29
 15/26 anonim ***** válasza:
66%
Teljesen jó a kérdésem megfogalmazása.
2024. febr. 5. 13:33
 16/26 anonim ***** válasza:
59%

Nem gonosznak született.

Viszont ha olyan környzete, hogy nagyon nem tetszik,akkor megváltozhat a véleménye...

2024. febr. 5. 14:21
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

"Teljesen jó a kérdésem megfogalmazása."

Ha ennyit fogtál fel abból, amit írtam akkor hagyjuk: igen, Hitler sokkal gonoszabb volt.

2024. febr. 5. 14:33
 18/26 anonim ***** válasza:
Láttam az írásodból, hogy teljesen értelmetlen veled vitatkozni. Olyan történelmi hiányosságaid vannak, hogy nincs miről beszélni. Az egyetlen állításra, amire érdemben lehetett reagálni, reagáltam. De sajnos az is egy valótlanság volt.
2024. febr. 5. 14:38
 19/26 anonim ***** válasza:

Pontosítok. Történelem tudással kapcsolatos hiányosságaid. Mielőtt ebbe is belekötsz.

Az idézgetés meg teljesen felesleges. Egyrészt totál erőltetett, másrészt, ha a megszólított illető nem ismeri fel, hogy az ő válaszára reagálsz, akkor a te válaszoddal van a gond.

2024. febr. 5. 14:44
 20/26 anonim ***** válasza:

"Olyan történelmi hiányosságaid vannak, hogy nincs miről beszélni."

Jaj, hogy ez a szöveg mikor megy már ki a divatból...

2024. febr. 5. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!