Miért várják el az emberek, hogy privát üzenetet írjanak nekik, amikor ők meg nem írnak?
Lehet, hogy felhasználónevet ellenőriznek, hogy volt-e régebben levelezés. Vagy nem akarnak felesleges írogatni, és azt szeretnék, hogy a másik fél írja le pontosabban, hogy mit is szeretne.
Nekem is volt olyan, hogy egy hozzászólásomra az az üzenet jött privátban, hogy "irj" így röviddel és mindenféle megszólítás nélkül. Válaszoltam, hogy mégis mit szeretne, hogy írjak, de arra már nem jött semmi reakció. Nem is értem néha.
Mert nem akarok feleslegesen sokat írni
Ellenőrzöm a felhasználónevet minden esetben
Nem biztos hogy érdekli a kérdezőt az én véleményem (kommentben árnyalom mennyi tapasztalatom van az adott témáról vagy milyen szemszögből stb)
Nekem nem érdekem hogy írjak neki, itt én vagyok aki szívességet tesz. Ergo, nem fogok rohangálni utána, ír, akkor válaszolok.
5: "Nem biztos hogy érdekli a kérdezőt az én véleményem" - Akkor nem tette volna fel a kérdést.
"Nekem nem érdekem hogy írjak neki, itt én vagyok aki szívességet tesz." - Na, egóért neked sem kell a szomszédba menni.
#6 Lehet nekem olyan tapasztalatom van, ami egy olyan szemszögből közelíti meg a problémát, ami nem biztos, hogy érdekli a kérdezőt. Vagy van véleményem, de kevés tapasztalatom, pl párkapcsolati témában van véleményem, de csak pár éve vagyok kapcsolatban, esetleg fiatal vagyok. Vagy egyetemi kérdés és nem pont azt végeztem de hasonlót, ami szerintem releváns infó lehet, szerinte meg nem biztos, a kérdésben nem voltam megszólítva. Vagy annyit kérdez "milyen az egyetem" akkor tudom mondani, hogy mondja pontosabban, x szakról, y egyetemről, z koliról tudok mesélni ekkor meg akkor jártam stb. De nem mindent, csak ha van konkrét.
Ez csak egy tény, ez nem ego kérdése, de igaz, hogy van, bár szerintem nem alaptalanul, nem túlzó mértékben.
Lehet, hogy felhasználónév ellenőrzés; így látják, ki írt nekik, és ha vannak az illetővel negatív tapasztalatok, akkor annyiban hagyják a dolgot.
Az is lehet, hogy így mérik fel, a kérdező komolyan gondolta-e a dolgot, vagy csak unatkozott, vagy esetleg azóta mégis megoldódott a helyzet, vagy meggondolta magát.
Azzal, hogy páran írnak a kérdés alá egy "írj privit", vagy valami hasonlót, a kommentelők jelzik, hogy nyitottak a beszélgetésre, de a kérdezőnél a lehetőség, hogy eldöntse, ír-e neki(k).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!