Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a magyarázata, hogy Magyaro...

Mi a magyarázata, hogy Magyarországon viszonylag sok öngyilkosság történt mindig is világszinten egy átlag országhoz viszonyítva?

Figyelt kérdés
Például a 70-es, 80-as években világelsők voltunk ilyen szempontból. Manapság javult a helyzet, de még mindig nagyon magasnak számít Európa és világszerte is. Például sok szegényebb ország is van, ahol sokkal kevesebb történik. Akkor mi lehet az oka? És annak, hogy a 70-es, 80-as években volt kiugróan magas, holott akkor már "csak" puha diktatúra volt, és az anyagi biztonság is jónak volt mondható, pl. az ötvenes években képest?
2024. jan. 30. 14:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%

Tanult tehetetlenség a múltból/elődeink által; ha az állam kivonul a valamilyen segítségadásból, a nép máris szétesik, miközben a másikra ugat a társadalom, hogy "Mennyé inkább dóóóógozni!".

Tehát szembe kellene nézni az embereknek az önellentmondásaikkal.

2024. jan. 30. 18:18
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
Egészségtelen életmód,alkoholizmus, ami betegséghez vezet,ami depresszióhoz vezet,ami öngyilkossághoz vezethet.
2024. jan. 30. 18:22
 13/17 anonim ***** válasza:
29%
Imádják sajnáltatni magukat, de tenni azért, hogy jobb legyen, az nem buli.
2024. jan. 30. 19:15
 14/17 anonim ***** válasza:
23%
10 nem vagyunk Balkáni ország
2024. jan. 30. 19:53
 15/17 anonim ***** válasza:
91%
#14 Ja, nyilván nem :)
2024. jan. 30. 20:40
 16/17 anonim ***** válasza:
37%
Még hozzávenném a pocsék szájhigiéniát, a rossz fogak a baktériumok melegágyai. Gennyes ínnyel nehéz nem depisnek lenni, és onnan is egyenes az út...
2024. jan. 30. 20:47
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok generáción atívelő probléma. Megszivtuk a két világháborut és a világbékét is, mindkétszer. Először lerabolta, kifosztotta, leészárolta a háború az országot. Majd jött a következő csapás a békével (ország feldarabolás, államosítás, vagyonelkobzás, méltatlan emberek semmiből tömegesen magas pozicióba emelkedtek, lakásfoglalások stb ... ) Ilyen csapások után születtek a mostani fiatalok nagyszülei.

Anyagi kilátástalanság is sokaknál probléma lehet. Most, hogy ennyire megemelkedtek az ingatlanárak, szerintem ez a vonulat ujra fel fog éledni :( . Sokaknak válik elérhetetlenné egy saját ingatlan, vagy akárcsak egy albérlet is. Fiataloknál pedig a sok eroszakos, önsértő média tartalom, amit fogyasztanak, nagyon nem tesz jót. Hideg kiráz, hogy már az oviba beviszik a Wednesday cimu sorozatot. Első osztályos születésnapján ciki az, ha nem Wednesday-es tortája van. Égő, ha nem Wednesday-es jelmezt vesz fel farsangra. És ilyet mond nekem barátnőm első osztályos lánya: "Én szeretem a halált." Borzasztó dolog ez.

De én azon is el vagyok csodálkozva, hogy Hollywood és szinte kizárólag az amerikai media tolja ránk az erőszakos tartalmat. Beülsz egy moziba, popcornnal, kólával és az a szórakozás, hogy nézed, hogyan ölik halomra egymást. Mindez vagánynak, menőnek van előadva.Mert egy háborut lehet megindítóan, naturálisan ábárzlni. De az amerikai filmekben nem ez történik. Hanem minden sulyát veszti és következmény nélkül marad. Csak piff-puff, minden oké, mehetünk tovább.

Nagyon sajnálom a mai fiatalokat és szüleiket, hogy ez a sok szenny a nyakukba szakad. A lenagyobb baj, hogy azt sem tudják, mivel állnak szemben.

2024. jún. 15. 05:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!