Van itt olyan ember, akinek eszméletlenül unalmas az élete?

"Ráadásul unalmas az életem, nincs is miről beszélgetnem"
Majd beszél a másik fél. Ha érdekel, jó, ha nem érdekel, bármikor (finoman) otthagyhatod.

Ha beszél. Ha nem, annak valószínüleg az az oka, h nem érdeklem, így magáról sem akar beszélni. Én ha néha belefutok olyan emberbe, aki “nem adja fel” és tolja a dumát, akkor egy idő után én is megnyílok és onnan már tök jól tudok beszélgetni. Eddig a pontig viszont hosszú kínos csendek lehetnek, ha a másik fél nem sokkal nyitottabb felém.

Én is ilyen vagyok, sajnos :(
A szociális életem egy nagy, kövér nulla, mivel nincsenek barátaim, se párkapcsolatom. Unokatesóimmal se jönnek össze a közös programok már egy jó ideje. Pedig egy jó darabig volt igényem, lendületem, erőm programokra, koncertekre, egyéb hasonlókra, csak nem volt kivel. Próbálkoztam azért egyedül is, mert nem szerettem volna lemaradni dolgokról, mert vártam valakire, bárkire.. de hiába gáz ezt beismerni, egyedül nem éreztem magam jól. Nem volt az igazi, hogy nem tudtam azokat a dolgokat másokkal *együtt* megélni, megtapasztalni.
Szóval egy ideje az életem az egyetem-munka-otthon háromszögből áll, bár az előbbi kettő összeolvadni látszik. Konkrétan semmi nem történik velem.
Barátok sorra koptak ki az évek alatt (általában párkapcsolatuk lett, és elsőként feledkeztek el rólam, vagy épp annyit változtunk, hogy nem volt meg a régi dinamika, és az "új önmagunkkal" már nem ment a dolog), párkapcsolatom pedig sosem volt még.
Pedig amúgy az a legfurább, hogy kapcsolatteremtés körül nincs gond; szinte bárhova megyek, onnan úgy jövök ki, hogy jóba lettem min. 1 új emberrel. A probléma ott van, hogy azon a helyen, ami összeköt minket, olyan, mintha legjobb barátok lennénk, minden klappol, de amint kikerülünk onnan, egyszerűen semmi sem marad abból.
Mindezek mellett pedig jócskán csalódtam emberekben is, és már nincs is kedvem, energiám ismerkedni, főleg, hogy azok nagyja is kudarccal végződik. Ördögi kör.
Nem is lepődnék meg, ha depressziót és/vagy szorongást diagnosztizálnának rajtam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!