Miért vagyok értetlen? Miért értek meg mindent nagyon nehezen?
Dettó :D Valószínűleg akkor tényleg a túlgondolásból ered, hogy akaratlanul is túl komplikáljuk a legegyszerűbb dolgokat is.
Velősen fogalmazva több ok is lehet, akár együtt, akár külön:
- szorongás
- alacsonyabb IQ
- tájékozatlanság bizonyos területen
- koncentrációs zavar,
- egészséges életmód hiánya. Pl. segíthet több rendszeres jó időben alvás, víz ivás, alkohol és drog mellőzése, bizonyos vitaminok, és sorolhatnám a végtelenségig - menj el, csináltass egy rutinlabort, évente amúgy is érdemes, és hátha kiderül valami hiány, amit pótolva jobb leszel.
- fülzúgás, alapból lehet, hogy elbagatellizálod, vagy már hozzászoktál, de az agynak dolgoznia kell, hogy a zajból kiszűrje a beszédet, és értelmezze, és ez egy egész napon át elég sok plusz koncentrációt igényelhet, így elfáradhat, és kevésbé tudsz figyelni
- depresszió, de itt összetetten, nem maga a depresszió tesz értetlenné, de kevésbé köt le bármi, közben meg szorongsz, hogy nem érted, és ettől még depressziósabb leszel.
Szóval millió oka lehet.
A nehéz felfogás és a szorongás is visszavezethető agyi elváltozásra, visszamaradottságra vagy leépülésre. Ez akár egy komolyabb agyrázkódás, vagy oxigénhiányos állapot miatt is kialakulhat. Ha volt ilyen jellegű előéleted az megmagyarázza. De az is lehet, hogy genetikailag alakult ki. Mivel az agy fejlődő képes, ezért javíthatsz a helyzeten gondolkodásra sarkaló feladatokkal, számolással, logikai feladatokkal, kommunikációval, szociális élettel.
A kérdésed alatti magyarázó szövegből és a válaszaidból viszont nem úgy itélem meg, hogy te átlag alatti értelemmel rendelkeznél, tehát nem kell elkeseredned.
Ill. simán lehet gyógyszer mellékhatása is. Tényleg ezer oka lehet.
Én pl. epilepsziás vagyok, és kell szednem gyógyszereket erre, és ez is tompít egy kicsit, a hangulatomat is rontja. Meg nekem is van fülzúgásom.
Én felületesen olvasgattam, de nem sok távdiagnózist találtam, csak lehetséges okokat.
nem azt mondták, hogy "autista vagy"...
De nem mehet mindenkinek a szövegértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!