Miért van manapság egyre több olyan ember, akinek gyér a kommunikációja? Keveset beszélnek, van, hogy emellé figyelemzavar is társul, pl. nem válaszolnak pontosan adott kérdésre, mintha nem is értették volna meg a kérdés lényegét.
Illetve igyekszik mindenki a legjobbnak mutatni magát, abban az értelemben, hogy nekik minden top, mindent tudnak, akkor is, ha ez mind nem igaz. Valahogy sokakból eltűnt az a fajta természetes, őszinte felvállalás'...
Miért alakult ez így? Mintha mindenki egy bezárkozó, mindenttudó volna...
7-hez
Én is szoktam 'részletesebben" beszélni, vagyis inkább csak próbálok, mert azt figyeltem meg, hogy nagyon nehéz nekik magukon kívül másra figyelni. Ha beszélnek, akkor csak magukról, minden témát magukra vonatkoztatva. De az a gáz, hogy az öregek közül is sok van, aki detto ilyen.
Szerintem a környezetszennyezés ezt tette az idegrendszerrel.
"Szerintem a környezetszennyezés ezt tette az idegrendszerrel."
Szerintem nem, egyszerűen ilyen lett a társadalmunk. A kapitalizmus egyik fontos alapeleme, hogy úgy tudsz valamit eladni, hogy egy emberi igény kielégítését egyszerűbbé teszed. Pl az emberek szeretnek dohányozni, akkor feltalálod a papírba csomagolt, zsebben elférő, instant dohányrudat.
Az internet és a modern szórakoztatóipar ezt tette az emberi kommunikációval és a szórakozással. Nem kell már elmenni valakihez, leülni vele beszélgetni. Ha szociális interakcióra vágysz, elég felütni az instát meg a messengert. Ha szórakozásra vágysz, nem kell leülni olvasni, sőt: már elmenni moziba sem. Felcsapod a tictocot, aztán jönnek azok a rövid szarok. Az ember pedig megy a kisebbik ellenállás felé.
Ezzel aztán van egy nagy baj: a készség, amit nem használsz az leépül. Ha nem végzel koncentrációt igénylő tevékenységeket, akkor nehezen is megy majd a koncentráció. Mint amikor nem futsz évekig, és amikor újra megpróbálod, 5méter után szédülni kezdesz.
Szóval adott egy ember, akinek gyenge a koncentrációs skillje, és ez a gyenge skill még állandó nyomás alatt is van a függőséget okozó instant élmények által. Ráadásul akikkel interaktál, szintén ugyanezzel küzdenek, ezért még a csoportnyomás is visszahúz.
Nem kell ehhez kemikália.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!