Jogosan bánt? (Kérjük, hogy a kérdés mezőbe írd a kérdésed, ne a magyarázathoz!)
"Nagyon szeretnék előttük bizonyítani."
Na, ez a gáz. Nem kell senkinek se bizonyítanod, csakis saját magadnak.
Az ismerősi/baráti körödet pedig cseréld le.
Jogos, hogy bánt, viszont jobban jársz, ha más barátok után nézel.
Valamilyen szinten megértem őket, de egy idő után megkérdezném: "Hogy akkor szóljatok ha zavarlak titeket! Ha olyan k*urva nagy problémáitok vannak akkor vesződjetek magatokban!"
Azért mert az én problémám nem akkora mint másoké még ugyanúgy lehet szavam és tanácsom. Akinél nehezebb az életem és ő ad nekem valami segítséget tanácsot azt is megfogadom meghallgatom, nem baxom bele az arcába ezt. Legyen tököd és mond meg nekik, hogy nekem is nehéz az életem ilyen barátokkal akik azt hiszik, hogy csak nekik vannak problémáik és körülöttük forog a világ! Az ezután lévő reakcióból fog kiderülni, hogy jó helyen vagy-e.
Nem tudom miben könnyebb neked és miben nehezebb nekik. Ezt tudnád konkretizálni?
Mert nem mindegy, hogy az ő problémáik abból erednek, hogy pl nincs mit enniük, te pedig a helyi étterem kínálatából nem tudsz válogatni. Vagy akár, hogy ők árvaházi gyerekek, te pedig normális körülmények közt élsz a szüleiddel. Esetleg bántalmazzák őket, te meg azon kapod fel a vizet, hogy anyukád leszidott.
Nem mindegy, mire gondolnak, mikor azt mondják, neked könnyebb, vagy úgy gondolják, az ő bajuk "nagyobb".
Persze, a problémák méretei szubjektív dolgok. Egyénenként változik ki kit hogyan él meg, és általános igazság, hogy mindenkinek a saját baja fáj a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!