Elképzelhető hogy az iskola miatt van az hogy nem változik semmi?
Amikor kisebb voltam arrol szólt az életem, hogy korai kelés, egésznap suliban ülni, későn haza, még a barátok néha ritkán, de az 10% szabadidő.
Felnövök és ugyanez.
Korai kelés, meloban egésznap, robot, későn haza,szoc élet meg úgy eleve élet szinte nulla.
Elképzelhető hogy maga az iskola alapozta meg azt hogy semmilyen más perspektívám nincs és semmi másra nem vagyok képes?
Ez vmi agymosás lehetett nekem akkor?
Több esélyem lett volna ha vmi másképp megy, másképp fejlődök ki, és tágabb lenne az agyam vagy a lehetőségekre nyitottabb lennék vagy kifejlodhetett vilna bármilyen életképességem? Vagy én ennyi vagyok csak?
De az a felső 10% hogy csinálta hogy ő nem lett robot? Hogyan tágulhatott a perspektívájuk az agyuk az életképességük?
Nem egy cégvezető vagy mágnás kezdte szegény családbol is.
A környezet sokat számít. Ha olyan családban nőttél fel, ahol az volt a minta, hogy állandóan menni, robotolni, güritni, mert akkor érsz valamit, akkor ezt a mintát követed te is.
Én már az előfelmondásom beadtam. A boltban, ahol vagyok, ott is ha egy kicsit is megállsz, már mennek a szúrós pillantások. Mármint a megállsz alatt azt értem, hogy kész a munka, amiért ott vagyok, de nehogy már beszélgess egy pár szót egy új filmről a kolléganővel, mert akkor inkább szedd le a lámpabúrát, mert belül poros. A szinte alkalmi munkaruhában, mert dresscode az van persze. Mondtam is nekik, hogy betegek. Nem értették.
Másokra máshogyan hat.
Rám igy hatott. Én ezt érzem. Semmit mást nem lattam az eletből higy mit lehetne hogyan meg egyáltalán azt sem hogy lehet másképp is élni.
#6 ennek semmi értelme. Ha tudod mit szeretnél máshogy csinálni, akkor azt is tudod hogy mi a cél amit el kellene érned.
Pl mondtad, hogy nincs életed, és (gondolom) ez rossz. Akkor változtatni kéne, hogy több időd legyen szórakozni, szocializálódni.
Hogyam éred ezt el? Megnézed mi miatt nincs időd, ezt a valamit próbálod minimalizálni.
Mi van ha nem tudod hogy lehetne? Akkor utánanézel. Az internet világában iszonyat egyszerű, beírod a google-be hogy mit szeretnél és kiadja.
Ha nem tudod hogy kell használni (nagyon sokan nem tudnak értelmesen keresni) akkor beírod hogy google bard, és beszélgetsz az MI-vel, ami kb olyan mintha a szomszéddal dumálnátok meg, csak sokkal okosabb.
Bármelyiket is csinálod lesz pár javaslat hogy min lehetne változtatni, onnantól pedig csak rajtad múlik, hogy élsz-e valamelyikkel.
"Semmit mást nem lattam az eletből higy mit lehetne hogyan meg egyáltalán azt sem hogy lehet másképp is élni."
Nem csak úgy lehetséges, hogy eléd teszik a mintát. Magadtól is változtathatsz. Meg abban, hogy eldöntsd, milyen életet is szeretnél, segíthet, ha sokat olvasol (klasszikus regényeket, meg ezekből készült filmadaptációkat nézel, stb.), mert akkor a szereplők helyébe képzelve magad rájöhetsz, hogy melyikük mit csinált jól, vagy rosszul, szerinted jó lenne-e, ha te ugyanazt meglépnéd, stb.
Most már, hogy felnőtt vagy és dolgozol, dönthetsz pl. úgy, (nem biztos, hogy jó ötlet, csak egy ötlet), hogy nem dolgozol (annyit), hanem mondjuk felveszel egy nagyobb összegű hitelt, hogy szabadabbnak érezhesd magad, és hogy ne kelljen napi X órát dolgoznod (csak fele annyit, vagy még annyit se), és elkezdesz úgy élni, ahogy még sose éltél, hogy kipróbáld, milyen is az. Pl. elkezdesz autót bérelni, hogy azzal járj, ne folyton busszal meg vonattal. Vagy elkezdesz rendszeresen étterembe járni, hogy ne otthon kelljen főzőcskézned. Vagy bármi más, amit szeretnél máshogyan csinálni. De ehhez előbb át kéne gondolnod, hogy egyáltalán mit szeretnél másképp csinálni: ha több szabadidőd lenne, vagy több pénzed, mire szeretnéd fordítani? Ezt már tudod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!