Mit gondoltok David Gogginsi életfilozófiájáról?
Aki nem ismerné:
A lényege abban áll az ő filozófiájának az élethez, hogy szerinte az emberek sokkal többre lennének képesek, mint ahogy gondolnák. Elsősorban ezt testi, sportbeli teljesítménykre érti, de nem kizárólagosan.
Nos szerintem ez az vélekedés (amit számtalan motivációs, tréner, véleményvezér vall)
alapvetően káros.
Miért nem elég az ha valaki egészséges keret között sportol, reális célokat tűz ki maga elé és nem terheli a testét és a lelkét irreális elvárásokkal?
Többször is mondja az interjúiban, hogy aki csak "átlagos" az nem él olyan teljes és jelentékeny életet, mint aki az emberi teljesítőképesség határán tartja a testét folyamatosan.
Lehet, hogy én látom rosszul és neki van igaza. Tudni kell rólam, hogy egy 18 éves fiú vagyok és próbálok eligazodni ebben a világban. Rendszeresen sportolok, de nem edzem túl magam, messze nem olyan a teljesítményem, mint David Gogginsé és feltehetően soha sem lesz, mert azt a szintet én már károsnak tartom.
Ha én "csak" 4-szer edzek egy héten, csak 5 km-t futok és csak kisebb súlyokkal edzek a sérülés és a túledzes elkerülése érdekében, akkor én rosszul csinálom, amit csinálok? Nagyobb elvárásokat kéne kitűzőnöm magammal szemben?
Hahó!
Most miért tűntél el?
Kíváncsi lennék a véleményedre.
Vagy legalább valami reflektálást várnék tőled a kommentjeimre
#8,9,10, 11: Bocs, hogy nem élem itt az életem...
Elmondtam kétszer, elmondom harmadszor is, de többször már nem. Hogyan döntöd el mi az optimális? Maradva az edzés témánál. Amit a te 18 éves tested jelenlegi állapotában elbír, x idő óta folytatott y minőségű edzésmunkával elért jelenlegi fizikai állapotod az ideális és pont? x/2 idővel korábban ugyanennyit bírtál, akkor is ugyanennyi volt az ideális? De hogy tovább bontsam elemi műveletekre. Jelenleg fekvenyomsz könnyedén z kg-mal, x/2 idővel korábban (egyszerűsítsünk) z/2 kg-mal tudtál fekvenyomni. Akkor mennyi volt az ideális? z akkor is? vagy z/2? Esetleg z/valami? És már csak azt vizsgáljuk, hogy egyénileg neked mennyi az ideális, nem is általánosítunk. Tehát tovább szűkítettünk.
Az emberi teljesítőképesség 100 pont. 100 pontos teljesítmény a két órás maraton, világrekord guggolás, fekvenyomás stb.
Nekem a csúcson 80 pont. Ha nagyon keményen edzenék lenne 90 pont. De nem több. Nem 100 pont és 100 emberből 1 fő tudná 95 pont fölé emelni a teljesítményét, ha az emberiség teljesítőképességének objektív határa 100 pont.
És ki döntötte el, hogy pont a 2 órás maraton a 100 pont? Az ultramaratont akkor nem futotta le még senki?
Csak nem bírtam ki, hogy ne írjam le negyedszer is....
Teljesen igaza van szerintem.
Az agyunknak is csak nagyon kis százalékát használjuk ki, ahogy a testünknek is. Sokkal de sokkal többet bírunk mint gondolnánk mindennek csak az elménk szab határt. Illetve ez a sok szar amit nyomnak belénk 0-24. Én is küzdök vele , de tudod , tapasztaltam már sokszor amikor azt éreztem már nem bírom , össze esek de eldöntöm az agyamban ,hogy le kell győznöm saját magam akkor átszakad egy gát és egyszerűen csak csinálom. Az a legnagyobb baj ,hogy nem hisszük el milyen hatalmasak és nagyszerűek is vagyunk valójában. Le merném fogadni,hogy egy edzetlen ember le tudna futni egy maratont ,ha tudná az agyát és az elméjét megfelelően kontrollálni és irányítani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!