Mit gondoltok David Gogginsi életfilozófiájáról?
Aki nem ismerné:
A lényege abban áll az ő filozófiájának az élethez, hogy szerinte az emberek sokkal többre lennének képesek, mint ahogy gondolnák. Elsősorban ezt testi, sportbeli teljesítménykre érti, de nem kizárólagosan.
Nos szerintem ez az vélekedés (amit számtalan motivációs, tréner, véleményvezér vall)
alapvetően káros.
Miért nem elég az ha valaki egészséges keret között sportol, reális célokat tűz ki maga elé és nem terheli a testét és a lelkét irreális elvárásokkal?
Többször is mondja az interjúiban, hogy aki csak "átlagos" az nem él olyan teljes és jelentékeny életet, mint aki az emberi teljesítőképesség határán tartja a testét folyamatosan.
Lehet, hogy én látom rosszul és neki van igaza. Tudni kell rólam, hogy egy 18 éves fiú vagyok és próbálok eligazodni ebben a világban. Rendszeresen sportolok, de nem edzem túl magam, messze nem olyan a teljesítményem, mint David Gogginsé és feltehetően soha sem lesz, mert azt a szintet én már károsnak tartom.
Ha én "csak" 4-szer edzek egy héten, csak 5 km-t futok és csak kisebb súlyokkal edzek a sérülés és a túledzes elkerülése érdekében, akkor én rosszul csinálom, amit csinálok? Nagyobb elvárásokat kéne kitűzőnöm magammal szemben?
Ezt amiről ő beszél ezt vagy átérzed vagy nem. Ő egy különleges katona volt, ő élet halál harcot vívott minden nap. És nem mellesleg erre épített fel egy millió dolláros vállalkozást. Szóval szerintem ez nem olyan rossz dolog.:D De értem mire gondolsz, és a jó ebben hogy belátod hogy te egy átlagos ember vagy és kész. Nem kell mindenkinek különlegesnek lenni, ha neked így jó akkor nincs gond az egésszel.
De viszont abban igaza van hogy az emberek nagy része többre lenne képes.
Másrészt szerintem ő sem annyira egészségtelen keretek közt sportol mert szerintem már van vagy 50 éves és eléggé rendben van. És még sorolhatnám kinek mi az irreális, stb. De remélem érted mit akarok mondani.
Egyszerű kérdést teszek fel, aztán rájössz miért nincs igazad (Valószínűleg neki sem), te mi alapján döntöd el, hogy mi az átlagos, reális és nem terhel? Hogyan tudod objektíven megítélni?
A sportolói szellemnek pont az a lényege, hogy mindig lehet valaki jobb. Ezt meg az ezredik tréner, kócs, tanácsadó és egyéb megmondóember el tudja adni újra, ha kicsit átcsomagolja
Mi alapján döntöm el, hogy mi a reális?
Amit a testem bír. Ha heti 4x edzek, azt bírja a testem. Akkor jól érzem magamat a bőrömben, fejlődök, jó a formám.
Ha heti hatszor, akkor kimerülök, itt fáj, ott fáj, könnyebben lebetegszem, többet stresszelek stb.
Kovekzekepp nekem heti 4 a legjobb.
Ha az a kérdésed, hogy az embernek objektív mi a legjobb az más. De szerintem nem hibás logikailag ha azt feltételezem, hogy a többi ember is alapvetően hasonló hozzám. Ettől persze nem tagadom, hogy valaki heti 10-et is bír, de az 10 000-ből 1, tehát objektíven a legtöbb emebrtől nem elvárható amit Dávid Goggins vall. Nem azért mert gyenge mentaliatásuak az emberek, hanem mert nem lennének képesek ennyit edzeni. A testük megálljt parancsolna nekik.
Érted?
#5: És ha egy évig heti 6x edzel, akkor egy év múlva sokkal erősebb leszel, így valójában az volt jobb. Ha edzel, akkor pontosan tudod, hogy mi is történik az izomban, mit jelent a fájdalom.
Te nem érted az én kérdésemet. Az nem objektív mérce, hogy számodra akkor éppen ott annyi a kényelmes.
Igen. Pont az általad felvetettek miatt vonom kétségbe ezt a David Goggins fémjelezte filozófiát.
De az a mennyiség amit én csinálok, az érzésem szerint rendkívül pozitív hatással van az életemre. Csökkenti a szorogásom, növeli a magabiztosságom, értelmet, célt ad, megadja számomra az önkiteljesedés lehetőségét. Nekem a sport az egyik legnagyobb forrása a boldogságomnak
7!
Azt is olvastad amit utána írtam?
Szóval hogyha egy 18 éves egészséges fiatal teste nem bírja a heti 6 edzést, akkor abból az következik, hogy valószínűleg az emberek 95 százaléka nem bírná.
Tehát ez tekinthető objektív mércének.
De lehet tévedek és egy 50 éves ember heti 8 kemény edzést is simán bírná
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!