Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert vagy onzo szutyok, ha...

Miert vagy onzo szutyok, ha nem akarsz gyereket vagy elobb befejezed a sajat utad?

Figyelt kérdés

Egesz eletemet az kiseri vegig, hogy mekkora szar vagyok, amiert en mar ivarerett korom ota nem a csecsemokrol abrandozom, hanem tanulasrol, karrierrol es majd egyszer csaladrol.

Kozepsuli alatt azt hallgattam rokonoktol, 18-20 evesen lett anyaktol: jaaaj ez az elet ertelme, csinalj gyereket gyorsan, nelkuluk semmi ertelme a mindennapoknak

Igencsak megsertodtek, amikor azt valaszoltam, nekem vannak terveim es celjaim sajat magammal es eleg szomoru, ha nekik csak egy masik eloleny ad celt, mert sajat magukkal nem tudnak mit kezdeni.

Egyetem BA alatt azt hallgattam:

Jaaaj hat gyorsan legyen gyerek, annal nincs is szebb, en is egyetem mellett szultem es nagyon nehez volt, alig volt idom barmire, 2-3asra mentem at kb mindenbol, egyetemi bulikra se mehettem, barataim se nagyon voltak, mert nem volt idom, de visszagondolok es milyen szep evek..

En erre szimplan azt feleltem, en akarok baratokat, jo jegyeket es bulikat, elni akarok es nem egy masik leny miatt nyomorogni.. majd ha megvalositottam a sajat vagyaimat, torodok ezzel is

Vagy a vegzettseg nelkuli okos rokon: annyira onzo vagy hogy csak magaddal torodsz, te keptelen vagy mast szeretni, az ilyennek sosem lesz valo gyerek, csak az iskola, meg a munkaaa, hol a csalad, hol a szeretet??

En: mindennek megvan a maga helye es ideje, majd a csaladnak is eljon az ideje

A valasz: jaj hogy te milyen gyerek vagy meg es milyen onzooo

A valaszom: minden almom egy postan megrohadni netto 160 ezerert havonta, mert 18 evesen elpottyantom magam es onnantol nem tudok elore lepni, mert az egesz eletemet lefoglalja a gyerek, igazan kielegito elet lehet, de megsem kerek belole.

Egyetem mester mellett ezt hallgattam:

Jaj kicsuszol az idobol (22-23 eves voltam) es mar nem lehet majd es annyira banni fogoood

Valaszom: elotte meg elvegzem a sulit es sok mas tervem is van, nem fer bele a gyerek meg es vagyam sincs iranta (stabil parkapcsom sem volt)

Munkakereses kozben/karrierepites alatt meg ezt toltak: jaaj nem minden a penz es a karrier, a szeretet a lenyeg, te nem tudod mi a valodi szeretet, amig nincs gyereked, mar 25-27 eves vagy, ki fogsz csuszni, akkor mi lesz? Nem lenyeg a karrier, a penz, csak legyen vegre gyereked es szeresd!

Valaszom: akkor lehet nem is kene dolgoznom, elmegyek segelyre es majd a szeretet megeteti a gyerekemet, abbol is legalabb 5ot fogok szulni, de rogton, majd a szeretetbol lesz ruhajuk, eltudnak menni osztalykirandulasra es tudok nekik adni ertekes tapasztalatokat/kalandokat.

Persze nyersek a valaszaim, de a tokom tele van mar, hogy olyan emberek akarnak kioktatni, akik sosem torodtek magukkal, mert nincs karrierjuk, rendes vegzettseguk, nincsenek vagyaik vagy celjaik, nem is szerettek magukat soha, mert amint lehetett lemondtak magukrol, hogy massal foglalkozzanak es ez rohadtul irritalo.

Mi a franc van az emberekkel, hogy beerik a petesejtjuk es nekik azonnal szaporodniuk kell es nincs sajat elete, nincs sajat utja, nincsenek vagyai es magaval semmit sem akar kezdeni, csak dajkaskodni? Ennyire elkeseredett vilagot elunk? Vagy ez a magyarok becsipodese? “Nincs gyereked, nem vagy no, ertektelen vagy.” A csalad remek dolog, ha tul vagy a sulin, kielted magad, elhelyezkedtel mar egy munkahelyen es vagysz a gyerekre, de mi ez a “mondjunk le onmagunkrol, onzo szar vagy, ha nem szulsz, amint lehet” tomegkultura?

jan. 9. 20:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Nem másoknak kell megfelelni, hanem magadnak. Saját életedet élni. Többiek meg csak mondják a magukét. Cél, megfelelő önbizalom és önértékeléssel csak nevetni kell rajtuk.
jan. 9. 20:43
 2/11 anonim ***** válasza:
9%
Nem akarsz (még) gyereket. DE..., minek kell ezt ilyen hosszan magyarázni? Bizonytalan vagy🤔
jan. 9. 21:20
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Inkább azok a szülők önzők, akik rossz anyagi helyzetre vagy nem szeretetteljes környezetbe vállalnak gyereket.
jan. 9. 21:44
 4/11 anonim ***** válasza:
11%
Hol van ebből a történetből a férfi meg a szerelem? Vagy most min pattogsz igazából? Gondolom senki nem várja,hogy saját magadat termékenyítsd meg. De ha meg boldog párkapcsolatban élsz,miért itt fröcsögsz?
jan. 9. 23:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
40 éves vagyok, tudatosan nem vállalok gyereket, nem cseszeget senki. Régebben néha megkérdezték tervezünk-e párommal és ennyi. Már nem kérdezik.
jan. 9. 23:47
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vagy önző szutyok. Akkor lennél, ha a hátad közepébe sem hiányzik, de a világra bacod, mert csak, aztán lett egy újabb lelki sérült ember.
jan. 10. 07:11
 7/11 anonim ***** válasza:
12%
A kérdező lelki sérült és mocskos a szája. Egyetem kizárt,kamu kérdés. Pasija sincs szóval biztos nem szólnak be neki,hogy szüljön.
jan. 10. 07:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Előző ez pont, hogy rád igaz és kivetíted másra, mert irigy vagy, hogy elrontottad az életed.
jan. 11. 17:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Lassan 30 évesen nincs egy pasija, akkor ő rontotta el,nem más.
jan. 11. 17:51
 10/11 anonim ***** válasza:
59%

Ha az ember önző azért, mert nem akar gyereket ( vagy átmenetileg, vagy soha), akkor mindenki az. Azok is akik szaporodnak, hiszen elvileg azért csinálták azt a gyereket mert ők akarták, mert ők ezzel akarták boldoggá tenni a saját életüket. És ezért még arra is vetemedtek, hogy csináltak egy másik embert egy olyan világra ahol háborúk, járványok vannak, gyilkosság, erőszak, lecsapnak egy szaros mobilért, ahol az egészségügy szar, az oktatás szar, a fizetések a béka segge alatt, ehhez képest minden hetente/havonta drágul stb stb...soroljam még? És akkor vegyük csak elő még egyszer, hogy ki is az önző!?

Mi a férjemmel tudatosan gyerekmentesek vagyunk, és azok is maradunk. Az utóbbi 14 évben kaptunk kígyót, békát, de aki túlságosan belement az -önző szarok vagyunk- és stb köpködésbe emiatt, az mind megbánta, miután kifejtettük nekik, hogy ki és miért is önző valójában.:). Már nem kérdezgetik miért nem akarunk gyereket😂

jan. 15. 22:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!