Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szoktatok késni?

Szoktatok késni?

Figyelt kérdés

Így az ünnepek alatt sokszor voltunk vendégségben és hozzánk is jöttek vendégek. Volt aki késett és mi is - bár nem idén - volt már, hogy valahonnan kicsit elkéstünk.

Mik az elvárások részedről? Elviseled, nem viseled el? Mennyire tudod átérezni ha valakinek valami probléma közbe jön és emiatt késik? Szóljon, ne szóljon, vagy a leghelyesebb ha eleve tág(abb) idő intervallumokban gondolkozunk..? Pl megoldás lehet ha azt mondjuk 12-13 közt érünk oda...?

Másik oldalról, hogy reálalod le ha valaki a 20 perc késést sem tolerálja.

Mi az amit elfogadsz, mint kifogás, vagy a kifogás mindig szánalmas mentegetőzés?

2023. dec. 29. 21:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Velem és anyával többször előfordul, de nem mindig értem, hogyan hozzuk össze, amikor jóval idő előtt elkezdünk készülődni. Apa viszont, szinte, sosem késik, és őt elég érzékenyen is érinti, amikor történik ilyen. Pedig az ő húga és annak családja rendszeresen elkésik mindenhonnan (nem megszólásként írom, elvégre én is késős vagyok), ünneplésről is általában 30-40 perceket szoktak, de legalább legtöbbször ideszólnak előtte.

Ha találkozom a barátaimmal, pontosan érkezem, sőt, én várok általában a másik félre/felekre. Buszra indulás körül meg elég sokszor meg tudok csúszni, és a vége szinte mindig futás lesz. Ha a szüleimmel megyünk valahova, akkor is, sajnos, az utóbbi a gyakoribb dolog. Próbálok pedig minél hamarabb nekiállni készülődni, de úgy néz ki, nem azzal van a gond:/

Munkából, suliból (egyetem) nagyon kevésszer kések/késtem el, de csak akkor szóltam az előbbi esetén, amikor már biztos volt, hogy több, mint 5 perccel később esek oda. Baráti találkáknál is kb. ugyanez igaz. Toleráns vagyok a késéssel, mert velem is megesik, a barátaim is szoktak, de közben örülnék annak, hogyha ilyen min. 20 perc lenne náluk, akkor előtte azért odaszólnának.

2023. dec. 30. 14:54
 12/12 anonim ***** válasza:
Mindenhonnan elkések sajnos. Egyébként engem nem zavar ha késnek, hacsak nem fagyoskodok kint és várok valakire vagy ilyesmi a szitu. A vendégek tőlem késhetnek, lényeg, hogy én készüljek el mindennel időben.
2023. dec. 30. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!