Szerintetek a magyar emberek szeretik, ha az utcán egy tévéstáb a véleményüket kérdezi és kamerába kell mondani valamit?
Figyelt kérdés
Bármilyen kérdésről, akár arról, hogy mit ünneplünk pünkösdkor, vagy hogy kinek mit üzen ma október 23-a, stb. Általában szívesen nyilvánulnak meg az emberek, ha ezt kamerával rögzítik, ugyanúgy, mint a Sziget Fesztivál résztvevői, vagy mint az utcán szilveszterezők, hogy bátran beleintegetnek a felvevő masinába? Vagy nagyon nem? Ha nem, akkor miért? Félnek valamitől?2023. dec. 29. 19:01
A kérdező szavazást indított:
Többnyire igen
Inkább nem
12 szavazat
1/5 anonim válasza:
Szerintem ez egyéni, nem "magyaros" jellemző.
2/5 anonim válasza:
Egyszer kérdezték a véleményem a motorosokról, megtagadtam a nyilatkozatot.
3/5 anonim válasza:
A műsorba már csak az kerül be, amelyik nyilatkozatot jóváhagyta a résztvevője, annak viszont feltétele, hogy hajlandó legyen bármit is mondani. Ez nem úgy van, hogy mész az utcán, eléd lép egy riporter és már dugják az arcodba a kamerát és reagálj azonnal, majd este már megy is a tévében/neten. Te ahhoz kötöd a jelenséget, hogy az összes ilyen bemutatott karakter nagyon készségesen válaszol, akár még értelmes dolgokat is mond lámpaláz nélkül. A valóságban lehet 100 megszólított ember közül 1-2 áll kamera elé.
4/5 anonim válasza:
Azt gondolom, hogy az emberek többsége nem szívesen nyilvánul meg bekapcsolt kamerák, mikrofonok előtt. Párszor kifogtam én is, hogy a semmiből elém került kamerával, mikrofonnal két ember, - hogy nyilatkozzak valamiről, - de a lehetőséggel szándékosan nem éltem.
Ennek egyik oka, hogy amikor az ember zavarba jön, úgy képes sületlenségeket mondani, hogy annak tudatában sincs, - csak amikor újra látja, hallja a saját reakcióját, akkor döbben meg! Korunk médiája - és főleg a net - nem felejt!
A másik okom a hárításra az volt, hogy munkakörömből adódóan nem nyilatkozhatok a főnökeim engedélye nélkül semmiről nagy nyilvánosság előtt.
5/5 anonim válasza:
1
A magyarosról jutott eszembe, bedobnék most egy magyarost. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!