Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet önismeretre...

Hogyan lehet önismeretre szert tenni?

Figyelt kérdés
2023. dec. 27. 07:40
 1/3 anonim ***** válasza:
28%
Meditációt kell gyakorolni
2023. dec. 27. 07:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Neten rengeteg kerdessor van, onismerettel kapcsolatban.

Nagyon magadba kell nezni, oszintenek lenni.

Ez sztem elethosszig tarto folyamat. Sokat kell csendben, magadban gondolkodni. Megprobalni megerteni, h mit miert teszel, miert reagalsz ugy, ahogy.

Nalam ugy kezdodott nehany eve, h rajottem, h azokat a frazisokat ismetlem, amiket apam mondott. Ez gondolkodtatott el, h mekkora hatassal van rank a kornyezet, amiben felnottunk. Rajottem, h csomo reakciom mas, mint mas embereknek. Sertodekeny voltam nagyon. Ez inditott el a valtozas utjan.

2023. dec. 27. 08:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez egy jó kérdés, mert ezt sokan nem tudják, de igazából ahhoz, hogy jó önismereted legyen, nagyon sokat kell egyedül lenned. Mert csak akkor tudsz elegendő időt magadra fordítani, a belső lelkivilágodra. Társaságban, családban, kapcsolatban ez nem fog működni. Hiába hiszik ezt sokan.

Ezért van az, hogy az emberek többségének nincs jó önismerete, mert az ember társas lény, ergo közösségben akar és tud létezni, élni, de pont emiatt nem lesz jó önismerete.

Aki pedig egyedül van, annak lehetősége van ezt önfejlesztésre használni, de ehhez intelligencia is kell, meg el kell dobni a gőgösséget, arroganciát, önfejűséget, egót stb. meg persze hosszú évek kellenek.

2024. jan. 1. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!