Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért rak ki egy ember ilyen...

Miért rak ki egy ember ilyen profilképeket?

Figyelt kérdés
Sokszor dob fel esetleges ismerősöket a Facebook,vagy éppen én keresek a keresőben valakit. Ilyenkor volt már olyan, hogy olyan profilképekkel találkoztam,ami egy magyar címer volt, aztán egy felnőtt embernek egy Thomas, a gőzmozdony kép volt,amin egy cigi oda volt szerkesztve. Olyan profilt is láttam,amin egy pixeles medencehirdetés volt berakva profilképnek,az ár is rajta volt,meg ilyesmi. Ez még a virágos, autós (ember nélküli,csak magában autó) profilképeket is kimeríti. Néhány esetben láttam tényleges képet a profil tulajdonosáról,amiken nemcsak rajta is volt,de meglepően jó minőségű, igényes, előnyös képek is voltak. Ráadásul eleve jól szituált embernek tűnt néhány. Mi vesz rá valakit arra, hogy ilyen NPC(jelentése bonyolultsági osztályba tartozó egyének) profilt csináljon magának?
2023. dec. 27. 01:58
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Tulajdonképpen fordítva is nézhetjük. Mi veszi rá az embereket, hogy virtuális profilt építsenek fel magukról fotókkal, adatokkal.
2023. dec. 27. 02:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy sok oka lehet.

Vagy teljesen leszarja a virtuális világot ezért nem akar használható profilt építeni.

Vagy pont, hogy túlzottan használja. Tipikusan politikai meg mindenhez hozzászóló alakok akik inkább névtelenül istenítik hitüktől függően a pártjukat, vagy csak szórakozó kamaszok.

Vagy simán csak nem tudja használni az oldalt.

2023. dec. 27. 02:11
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

"Mi vesz rá valakit arra, hogy ilyen NPC(jelentése bonyolultsági osztályba tartozó egyének) profilt csináljon magának?"

Egyáltalán nem ezt jelenti az NPC... Ha már "trendi" akarsz lenni, akkor legalább a szavak jelentésével legyél tisztában.

Másfelől egyetértek az 1. hozzászólóval: te miért osztasz meg önként magadról valós adatokat egy olyan oldalon, aminek a felhasználási feltételében szerepel, hogy üzleti célból felhasználhatják minden adatodat és 3. félnek is kiadhatják azt? Szerintem az sokkal nagyobb birka aki az életének az eseményeit töltögeti fel közösségi médiás oldalakra, mint aki feltölt egy pixeles medencehirdetést profilképnek.

2023. dec. 27. 02:34
 4/9 anonim ***** válasza:

"NPC(jelentése bonyolultsági osztályba tartozó egyének)"

Ezen akadtam fenn én is. Tudod te kérdező, mit jelent az NPC?

2023. dec. 27. 05:22
 5/9 anonim ***** válasza:
2+ Vagy komoly zaklatási és btk-s ügy van a hátterében, nem csak ránézve, hanem a családjára nézve is áll a hátterébe, és pont megakarja akadályozni, hogy a profilja alapján kitegye a családját még plusz lehetőségeknek az elmebeteg miatt.
2023. dec. 27. 06:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy éltél-e még abban az időben, amikor még nem volt még Facebook/iwiw/myvip. Az ismeretlen emberek mindenféle tematikus fórumokon írkáltak (ezek amúgy ma is léteznek, csak nem olyan népszerűek már). A profiljukon nem volt megadva a rendes nevük (csak egy felhasználónév), és SENKI sem rakott ki magáról képet profilképnek. Nagyon helyesen! Néhány közösségi oldalon amúgy én is így (álnéven és saját kép nélkül) vagyok fent, egyszerűen, mert névtelenséget biztosít.
2023. dec. 27. 09:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Ha nem akarja, hogy felismerék, akkor szerintem az lenne az ésszerűbb, hogy egyszerűen ne rakjon fel semmi képet,hisz nem kötelező. Emellett mondom, sok esetben az előző,vagy újabb profilképein tisztán, kivehetően rajta van, hogy ki is ő. Az NPC jelentését ezek szerint nem, nem tudom pontosan. Hiába, nem vagyok már a legfiatalabb,de valamilyen köze biztos van a jelentéséhez annak,amit leírtam. Nem kötekedésből, valaki leírná akkor, hogy mi a pontos jelentése? Köszönöm. Illetve visszatérve, mondom, nem kell senkinek sem kötelező módon felismerhető képet kirakni,de a konkrét példákra visszatérve,a cigiző rajzfilm karaktert vagy egy hirdetés helyett miért nem lehet akkor már sok példából okulva virágos,vagy autós,vagy valami tájképet odarakni? Nem mintha én,vagy bárki megszabhatná bárkinek is, hogy milyen képet rakhat fel profilképnek, egyszerűen csak nem értem és foglalkoztat. Köszönöm a válaszaitokat!
2023. dec. 27. 16:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha már zaklatás és hasonlók. Több lány ismerősöm mondta, hogy korábban ellopták a Facebook felhasználóját és írtak az ismerőseiknek, lelopták az összes képet, stb.

Egyszer nekem is volt valami, amikor feltörték a gmail címem és azon keresztül az összes accountom megtámadták. Facebooknál is csak valami nagy szerencse volt, mert már a hozzá tartozó e-mail címet akarták változtatni. Szerencsém talán csak a kétfaktoros azonosítás volt.

Ismerősömnek valami kommentelés után kezdték el lelopni a képeit és az illető elkezdte mindenhova kiposztolni, "milyen fejed van már" meg mindenféle mocskolódásokkal, adatokkal együtt. Rendőrségi feljelentés lett a vége az illető azt hiszem felfüggesztett börtönt kapott, mert nem az első ügye volt.

Vagy elég csak abba belegondolni mennyi beteg állat van ezen az oldalon is. Ott volt az a srác aki jó poénnak tartotta folyamatosan kiírni a "hogyan csatlakozhatok az ISIS-hez" és hasonló kérdéseket. Faacebookon is emberkedett, végül terrorcselekmény előkészülete miatt került bíróság elé.

2023. dec. 27. 21:50
 9/9 anonim ***** válasza:

"egyszerűen ne rakjon fel semmi képet,hisz nem kötelező"

Ismerősömnek pont azért van valami jelentéktelen, mégis "egyedi" profilképe, hogy ha valaki akarja be tudja őt jelölni, mivel név alapján van 1.000 másik találat.

2023. dec. 27. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!