Miért rak ki egy ember ilyen profilképeket?
Amúgy sok oka lehet.
Vagy teljesen leszarja a virtuális világot ezért nem akar használható profilt építeni.
Vagy pont, hogy túlzottan használja. Tipikusan politikai meg mindenhez hozzászóló alakok akik inkább névtelenül istenítik hitüktől függően a pártjukat, vagy csak szórakozó kamaszok.
Vagy simán csak nem tudja használni az oldalt.
"Mi vesz rá valakit arra, hogy ilyen NPC(jelentése bonyolultsági osztályba tartozó egyének) profilt csináljon magának?"
Egyáltalán nem ezt jelenti az NPC... Ha már "trendi" akarsz lenni, akkor legalább a szavak jelentésével legyél tisztában.
Másfelől egyetértek az 1. hozzászólóval: te miért osztasz meg önként magadról valós adatokat egy olyan oldalon, aminek a felhasználási feltételében szerepel, hogy üzleti célból felhasználhatják minden adatodat és 3. félnek is kiadhatják azt? Szerintem az sokkal nagyobb birka aki az életének az eseményeit töltögeti fel közösségi médiás oldalakra, mint aki feltölt egy pixeles medencehirdetést profilképnek.
"NPC(jelentése bonyolultsági osztályba tartozó egyének)"
Ezen akadtam fenn én is. Tudod te kérdező, mit jelent az NPC?
Ha már zaklatás és hasonlók. Több lány ismerősöm mondta, hogy korábban ellopták a Facebook felhasználóját és írtak az ismerőseiknek, lelopták az összes képet, stb.
Egyszer nekem is volt valami, amikor feltörték a gmail címem és azon keresztül az összes accountom megtámadták. Facebooknál is csak valami nagy szerencse volt, mert már a hozzá tartozó e-mail címet akarták változtatni. Szerencsém talán csak a kétfaktoros azonosítás volt.
Ismerősömnek valami kommentelés után kezdték el lelopni a képeit és az illető elkezdte mindenhova kiposztolni, "milyen fejed van már" meg mindenféle mocskolódásokkal, adatokkal együtt. Rendőrségi feljelentés lett a vége az illető azt hiszem felfüggesztett börtönt kapott, mert nem az első ügye volt.
Vagy elég csak abba belegondolni mennyi beteg állat van ezen az oldalon is. Ott volt az a srác aki jó poénnak tartotta folyamatosan kiírni a "hogyan csatlakozhatok az ISIS-hez" és hasonló kérdéseket. Faacebookon is emberkedett, végül terrorcselekmény előkészülete miatt került bíróság elé.
"egyszerűen ne rakjon fel semmi képet,hisz nem kötelező"
Ismerősömnek pont azért van valami jelentéktelen, mégis "egyedi" profilképe, hogy ha valaki akarja be tudja őt jelölni, mivel név alapján van 1.000 másik találat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!