Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen jó az embertűrő-képessé...

Milyen jó az embertűrő-képességed?

Figyelt kérdés

Mondjuk egy skálán 1-től 10-ig, ahol 1 - senkit nem viselek el, és 10 a mindenkit elviselek bármit is csinál.

Bazi nagy a közfeszültség, mindenki idegállapotban van, és tapasztalatom szerint ez ott csattan amikor a másik ember dolgait el kell viselni a boltban, az utakon, otthon...stb.

Tehát hova raknád jelenleg az embertűrő-képességedet a skálán?

Plus egy: változott-e ez nálad az elmúlt évben, az elmúlt 3 hónapban, elmúlt 1 hónapban?

Plusz még annyit írj oda, hogy hol laksz: falun/tanyán vagy kisvárosban vagy nagyvárosban

2023. dec. 21. 19:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kb -1.

(Kisvárosban nőttem fel, jelenleg falun lakok, a fővárosban dolgozok.)

2023. dec. 22. 11:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Kb 8/10 megértő vagyok és segítőkész. Én szeretek ügyfelezni. Nehezen jövök ki a sodromból, de amikor már valaki olyan dologért kezd hibáztatni amiről tényleg nem én tehetek, felemelem a hangom. Az emberek a saját hülyeségük miatt is képesek a másikat hibáztatni.
2023. dec. 22. 17:51
 13/14 anonim ***** válasza:

Szemelyfüggő, nem lehet skálán mérni.

Úgy általánosságban, az emberek nagy részéről elmondható, hogy minél idősebb valaki, annál kevésbé türelmes. Minél idősebb, annál jobban fel tudja b@szni magát jelentéktelen dolgokon.

"embertűrő"

Tűrni? Mindenkinek más az ingerküszöbe.

2023. dec. 23. 12:45
 14/14 anonim ***** válasza:

10/6 vagy 7.

Tudok és szeretek is csapatban dolgozni, valamint nemrég derült ki, hogy ez idegenekkel sem megy rosszul, nyomás alatt is. Csak ne most kiabáljam el.

Megértő vagyok, empatikus, bár a türelmem már nem a régi, ezért is gondoltam először a 6-t adni magamnak. Ez inkább akkor látszik, amikor valamit többedjére kell elmondanom, és akkor sem sikerül jól megoldani, mert érződik az illetőn, hogy nem akarja kellően, vagy nem figyel oda.

Szívesen segítek másoknak, amíg az nem megy át a kihasználásomba.

Szeretek másokkal kommunikálni, bár az utóbbi időben ez inkább csak telefonálásra, személyes beszélgetésekre igaz. Valahogy elment a kedvem a netes írogatásoktól. A small talk sem zavar.

Összességében nyugodt vagyok, és nehéz felhúzni. Sokszor mondták már, hogy jó a közelemben lenni, mert "jó energiáim vannak", és nyugodtság árad belőlem. Nekem ez picit meredek volt, de jól esett valahányszor ezt hallottam :D Két kivétel van, amikor viszont azonnal, és szinte gondolkodás nélkül felemelem a hangom, és keményen kiállok magamért, ha kell: amikor valaki szándékosan rám akarja kenni a hibáját, vagy épp ok nélkül vádolnak meg valamivel.

Nem tudok időpontot mondani, de az utóbbi hónapokban bizonyos tekintetben romlott az "embertűrő-képességem", pl. egyre nehezebben viselem, amikor nem tudnak emberek kulturált módon viselkedni pl. tömegközlekedésen. Ugye, sajnos, már a türelmem sem a régi, de közben a kommunikációskészségem, a kommunikációra való igényem mégis nőtt.

27 000 fős településen élek.

2023. dec. 23. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!