Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Minek neveznétek ezt?

Minek neveznétek ezt?

Figyelt kérdés

Általában mindenhez a hozzáállásom olyan, hogy először bátortalan vagyok, mikor még nem tudom hogy működnek a dolgok (azért írok általánosságban mert tényleg mindennel ez van, nem akarom egy dologra kihegyezni), aztán mikor lesz egy nagyjábóli rálátásom a dolgokra akkor meg tök lazán belemegyek, nem jelent gondot kipróbálni/megcsinálni semmit.

Dobok egy példát is mert így visszaolvasva elég érthetetlen lett 😅

Mondjuk ha el akarok kezdeni síelni, először félek felcsatolni is a talpakat, hát még hogy elkezdjek csúszni. Aztán mikor kellőképpen úgy érzem hogy fejben megvan mit kéne csinálni (mert mondjuk az okató elmondta, megmutatta) akkor ez a bizonytalanság elmúlik, simán felcsatolom és megyek.

Önbizalomhiánynak lehetne ezt hívni? Nekem az azért nem illik rá annyira, mert ha önbizalomhiányos lennék akkor mindig mindentől félnék nem? De ha már egyszer túltettem magam ezen akkor onnantól nem félek semmitől (abban a dologban), szóval nem vagyok általában önbizalomhiányos. Olyanról meg nem hallottam, hogy valaki ebben vagy abban önbizalomhiányos.

2023. dec. 18. 15:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sima óvatosságnak, körültekintésnek.

Teljesen normális, hogy az ember tart a tök ismeretlentől, de amikor már kicsit körüljárta a témát, utána magabiztosabb. Szerintem ez lenne az alap.

2023. dec. 18. 15:24
 2/2 anonim ***** válasza:

1es vagyok

Hm, az audiobookban amit hallgatok pont most jött be a gondolat pár embertípsról.

1 Doers ("Csinálók")

Azok a fajta emberek akiknek a teljesítmény számít, minél többet akarnak csinálni minél gyorsabban, minél hatékonyabban, mennimennimenni. Ha autók lennének, vszeg buldózerek vagy tnakok lennének, amiknek a lényege, hogy mindenen is át tudjanak menni.

2. THinkers ("Gondolkodók")

Azok a fajta emberek akik megtervezik a következő lépésüket, begyűjtik és analizálják a rendelkezésükre álló infókat. A mottójuk az lenne, hogy "csináld egyszer, de akkor jól". Ha autók lennének, akkor egyértelműen Prius lennének, aminél szempont volt, hogy legyen mód benne hosszú és rövidtávon is, környezettudatosság, mindenfajta módhoz alkalmazkodás, könnyű parkolhatóság, stb...

Nah, vajon melyik vagy te?:D

2023. dec. 18. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!