Hogy legyen önbizalmam, hogy dolgozzak rajta?
Első körben ne hasonlítsd magad máshoz. Második körben ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak rólad, mert nem biztos, hogy úgy is van, és a jelentősége is sokkal kisebb annál, mint amekkorát tulajdonítasz neki.
Saját magad blokkolod a téveszméiddel, úgyhogy ezen kell változtatni.
Kicsit írhatnál magadról, hogy per pillanat hol tartasz...
Mennyi idős vagy, mióta van önbizalomhiányod, esetleg minek következtében alakult ez ki, miben gátol stb.
28 éves nő vagyok. Mindig öbizalomhiányos voltam csak voltak jobb időszakaim. Amik zavarnak magamban:
Kinézetem: 16 éves korom óta hízok-fogyok-hízok-fogyok kb 2-3 évente. De ha lefogyok sem vagyok soha kifejezetten vékony. Amikor épp jobb állapotomban vagyok akkor szeretek csinosan öltözködni, sminkelni, de amikor vannak rajtam plusz kilók, akkor nagyon slampos vagyok, mert nem érzem a motivációt. Most fogytam 15 kilót de még hátra van 10. Az utóbbi 3 évben talán 3x öltöztem ki és sminkeltem ki magam.
Munkám: Nem szeretem, nem köt le, nem érdekel, emiatt nem is vagyok jó benne, a kollégákkal sem jövök ki jól.
Ész: Nincs diplomám, nem tudok olyan jól angolul, mint a kortársaim (mindenkinek van kb felsőfokú nyelvvizsgája de minimum B2-nél magasabb szinten van), nem vagyok annyira okos amúgy sem, sokszor beszélek vagy csinálok butaságokat. Suliban nem voltam jó tanuló.
Nagyjából ezek. Biztos szerepe van a szüleimnek is ebben mert sosem feleltem meg nekik és ezt mindig hangoztatták. Már nem szokták vagy max ritkán. Önbizalomhiányom meg azóta van hogy elkezdtek 7.-ben bántani az osztályban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!