Rossz ember vagyok, ha emiatt nem adakozok?
Figyelt kérdés
Egész életemben csóró voltam, sokszor gyógyszerre és rendes kajára se telt, még most jutottunk el olyan szintre szüleimmel, hogy be tudunk fűteni normálisan. De ezt is csak úgy, hogy anyának másodállása van. Nekem közben az egyetemre + kaucióra kéne gyűjtenem. És akkor jönnek itt azzal, hogy adakozzak a szegényeknek, hogy ők se fagyjanak halálra. Nekem meg az a reakcióm reflexből, hogy menjenek a gadagokhoz, a politikuskhoz, a milliomos vállalkozókhoz, azokhoz akik fél milliókért vesznek ruhát, stb. Mert baromi gusztustalan, hogy a szegény réteg próbálja foggal-körömmel életben tartani a nyomorban élő réteget, közben pár "vár"megyével arrébb meg más a 10. autóját veszi, mert csak. Persze lehet ilyenekkel jönni, hogy sok kicsi sokra megy, és ha tízezren odaadják az utolsó ezresüket, akkor sikerül elérni a célt, és ez milyen jó. És persze, tök jó, csak akkor is gusztustalan, hogy ez tőlünk van 'elvárva' úgymond. (Barátnőm középiskolájában pl kötelező adományozni.) Ugyanez a kategória mikor a Tesco-ban megjelennek a pénztárnál az adományozó cuccok. Tök kedves a Tesco-tól, attól a vállalattól, ami az Egyesült Királyságban piacvezető, hogy a magyaroktól, akiknek jelentős része minimálbért keres,"várja el" szegény beteg gyerekek anyagi támogatását. Ha annyira fontos ez nekik, fizessék ki a kezelést. Még csak meg se éreznék. Ne azoktól várják el, akik maguk is éheznek, fáznak, megeszi a lakásukat a penész, stb.2023. dec. 18. 00:19
11/14 anonim válasza:
Én sem adakozom… miért kellene?
12/14 anonim válasza:
Nem elvárás adakozni, nem vagy rossz ember.
14/14 anonim válasza:
Nem vagy rosszember.
Éveken keresztül adakoztam a magyar máltai szeretetszolgálatnak. Tartósélelmiszerekkel és ruhákkal is. Közben megtudtam, hogy az adományaimnak egy része, olyan emberekhez kerül, akik egyáltalán nincsenek rászorulva, mert ők maguk is megtudják venni. Csak ők ezen spóroltak.
Azóta nem adakozok, vagy nagyon meggondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!