Az országban miért van ennyi nyűgös ember? Mármint itt is csomóan esnek egymásnak verbálisan, idegileg kibukott és túlstresszelt emberek? Mindig kötekedő és vitázó, szinte mindent támadásként megélő és másiknak ugró ember?
Nekem a problémám az, hogy egyszerűen képtelenek az emberek normális emberhez méltó hangnemben megszólítani a másikat. Mintha kötelező lenne azonnal belerúgnunk a másikba. Másokon levezetnünk a frusztrációt.
Például volt Facebookon egy kommentem, ahol BKV-t írtam BKK helyett.
Kaptam a választ, hogy "nem BKV, hanem BKK. Ugye, tisztában vagy a különbséggel?"
Ezt miért kell?
Miért kell azonnal lekezelő módon kérdezni?
Miért kell azonnal hülyének nézni a másikat?
Azzal semmi bajom nem lenne, ha az illető értelmesen kifejti megalázási cél nélkül, hogy nem BKV hanem BKK. Megköszönném neki a pontosítást és kész. De nem ezt teszi, hanem hangosan felnevet magába, hogy végre, eljött az ő ideje, oszthatja az észt.
Nem azért, hogy mindenképp politizáljak, de nyilván nem kicsit tesz hozzá az emberek állapotához az, hogy 0-24-ben tolják az arcukba a gyűlölet propagandát.
Ez megy a plakátokon, TV-ben, rádióban. Még a Facebookra is bevásárolják a fizetett hirdetéseket, letiltani sem tudod. Mindenki ellenség. Migráns, háború, Soros, Brüsszel, Dollárbaloldal.
Én például mindig kerültem a politikai témát. Mégis választások idején tele van vele a Facebook pedig se nem követek, se nem keresek ilyen tartalmat.
Közben ott van a szemmel láthatóan hatalmas társadalmi olló, ami soha nem volt ennyire szétnyílva. Ott vannak a NER közeliek akik ma már nyíltan kérkedhetnek azzal, hogy bármit megtehetnek. Közben meg ott vannak az átlag emberek, akiknek mindegy, hogy vállalkozók vagy gyári munkások, nem élnek igazán jól, csak sodródnak az árral.
Azt is rossz megélni, hogy az országunk egyre jobban leszakad Európától és mi átlag emberek tehetetlenek vagyunk. Szét van verve az egészségügy, az oktatás, fogy a népesség miközben szaporodik a kisebbség.
Egyszerűen nincsen jövőkép. Nem látják az emberek sem rövid távon sem hosszú távon a saját jövőjüket, az országnak sincsen egy jövőképe. Azaz van neki, csak az rohadtul nem mutat jó képet ezért igyekszik mindenki nem figyelembe venni, hogy itt valami nagyon félrement.
Magyar közhangulat, semmi különös.
Egyrészt nehéz megélhetes, agyonhajszoltság, plusz NULLA érzelmi érettség, béka segge alatti mentalis egészség, feldolgozatlan traumák generaciókra visszamenőleg...soroljam?
Földi pokol kérem szépen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!