Szerintetek milyen világot élünk?
Akár az emberek viselkedése, akár a világban lezajló események összességéről alkotott véleményetek érdekelne.
Hogy jellemeznétek.
Van egy ismerősöm, már mindennap rak ki magáról bizonyos fajta képeket. Olyan képeket, amin AI-generált háttér van, és az ő arca meg a test + MINDEN AI által van megszerkesztve. Tegnap pl. egy moslygós kép jött tőle, amin egy Sziklás-hegység-féle táj előtt pózol egy kis faház előtt, az ölében egy Husky kölyköt tartva. S ez szintén MIND AI-által megalkotva. A büdös életbe nem járt Amerikában, és Husky kölyköt se fogott a kezében. S hidd el, ha megkérdezném tőle, hogy ennek az egésznek mi a fene értelme van, felháborodva elküldene melegebb éghajlatra, hogy mit szólok bele a "magánéletébe".
Igen, jól látod az emberek már AI-val generálnak meguknak mesterséges álomvilágokat, aminek köze sincs a valósághoz, mert már megelégszenek ennyivel is, ahelyett, hogy kimozdulnának világot látni.
EZ lesz a jövő. Eléggé elszomorító.
1. Háborúk törnek aminek nem lehet látni a végét.
2. Új betegségek, vírusok jelenek meg, amik végig söpörnek a világon.
3. Olyan mértékben fejlődik a technológia, amit már nem lehet követni, és ezeket sokszor rosszra használják.
4. Hatalom és pénz világában élünk, ahol az emberi szeretet, és jóakarat már kezd elveszni.
5. Felfoghatatlan mennyiségű ételt, és vizet pazarolnak az emberek.
6. Egy olyan fogyasztói társadalomban élünk, amiből nagyon nehéz szabadulni.
7. Az utóbbi 20 évben annyira sokat változott a világ, hogy már lassan rá sem lehet ismerni. Vannak benne jódolgok, de a többség az rossz!
8. A férfiakból nők lesznek, a nőkből meg férfiak.
9. A mesterséges intelligencia terjedése, olyan mértékű hogy 5-10 éve múlva nagyon komoly problémákat fog okozni. Lenyűgöző és egyszerre félelmetes is, nagyon!
10. Legszívesebben kiköltöznék egy elhagyatott faluba, amit már benőtt az erdő és ott folytatnám tovább az életemet, és csak nagyon ritkán mennék vissza a társadalomba, beszerezni pár dolgot.
Szomorú és nagyon lehangoló a világ, amiben élünk!
Az emberek egyre inkább hidegülnek el egymástól, ez ellentétek köztük pedig egyre csak nőnek, néha ráadásul mesterségesen is szítják tovább a kedélyeket. Már csökken egy ideje az emberi kapcsolatokra való igény, legalábbis a mély, megbízható fajtákból, ami azért eléggé elkeserítő.
Nagyon sokan, néha sajnos én magam is, nem tudnak elszakadni a telefonjuktól, bár én még addig nem jutottam el, hogy találkozók közben is abba temessem az arcom, ahelyett, hogy a másik emberrel foglalkoznék. Pedig az ellenkezőjéről is nem egy példát láttam, saját szemmel is.
Nem a fejlődés ellen vagyok, azonban mégsem tetszik, ami mostanság az AI körül megy. Túlzottan rohamléptekben fejlődik, és túlzottan nagy esélyt látok arra, hogy egy nap kicsúszik majd az irányítás a kezünk közül, aminek nagyon csúnya vége lesz.
Az országban lévő állapotokkal, alaphangulattal sem vagyok kibékülve, és attól tartok, ez csak tovább fog romlani a következő időkben.
Szóval nem igazán vagyok kibékülve, én sem, a világgal, és az iránnyal sem, ami felé haladunk. Nekem nagyon hiányoznak a 2010-es évek eleje, vagy picivel azelőtt; akkoriban nem voltak még ennyire elterjedve a telefonok, "okosteló" is csak épphogy létezni kezdett, net sem volt mindenkinél. A gyerekek nem túlárazott telefonok előtt tátogtak, táncikáltak mindenféle zenének nevezett zajra, hanem lent töltöttünk a délutánokat. Futkároztunk, homokoztunk, bicikliztünk, gáz ruhákban és gáz frizurákban voltunk. Nem úgy, mint ahogy most mennek a dolgok.. Annyira örülök, hogy nem most vagyok tini!
Nagyon primitíven élünk és még qurvára le vagyunk maradva a fejlődésben, számítástechnikában stb.
Benézne egy űrlény pld. a NASA-hoz hát elhányná magát, szét kacagna minket...
Az emberiség csak egymás közt gondolja, mennyire előrébb vagyunk, de "mások" előtt egy nagyxar vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!