Cigányként zavar a származásod?
Még annyit hozzátennék, hogy származástól, hovatartozástól függetlenül szokott ösztönösen hányingerem lenni emberektől.
Úgy kb. 80-90%, legyen az roma, magyar, zsidó, fekete stb. a jellemük, nem a népcsoport vagy etnikai hovatartozásuk miatt. Kevés olyan ember van, akit valamennyire kedvelek.
Cigány vagyok, lopok csalok
Nem dolgozok, csak gyereket gyártok
Sok félék a cigányok, ahogy a magyarok is.
Nem ez fog meghatározni minket, hanem a személyiségünk.
Sok féle cigányt ismerek, a tirpák paraszttól a művelt, vonzó személyiségig.
Exemet pl zavarta a megbélyegzés, azért is változtatott vezetéknevet, hogy ne instant a név alapján dobják félre az önéletrajzát.
Amint megjelenik látják rajta azt, hogy igényes, elegáns és olyan kisugárzása van, hogy sokan megirigyelnék.
Nincsen akcentusa, szépen beszéli a magyart. Fehér a bőre, de orra és szeme jellegzetes cig. arcvonások látszanak.
Egyik kedves barátom pedig elismert modellező és programozó. A személyisége pedig példamutató.
Jól kezeli az embereket, problémákat, korrekt és egyenes.
Negatív véleményt is gyönyörűen fogalmaz meg, majd igyekszik pl tanácsokat, ötleteket, megoldásokat javasolni.
Szeretek vele együttműködni adott projektjeimben. Modellezésben nem vagyok azon a szinten, mint ő. Legalábbis digitálisan.
S nem egy cigány bántott is, kispécizett az életben, viszont hozzáteszem: sokkal több magyarral sokkal durvább esetek voltak, mint pl zaklatás, munkába követés, hazáig követés stb. Volt, akit a boltomból kellett a biztonságival kivitetni... Annak a fejében komoly gondok voltak. S nem cigány.
Nekem ember az ember, de nem mindegy milyen ember lélekben, fejben, személyiségben, megnyilvánulásban.
Ha sokan így gondolnának embertársaikra, akkor nem lennének olyan felesleges megbélyegzések pl a cigánysággal kapcsolatban sem.
A cigányok azon részének, akik szégyenlik a származásukat nem lenne bennük ez az érzés.
Viszont, akik szégyenlik azoknál javarészt lelki gondok vannak ezen témában.
Érdemes önismeretre rámenni jobban és feltárni azt miért alakult ki az a blokk/érzés.
Pl exemnél is az általánosításokból fakadó kellemetlen élmények. Sokáig tartott mire ebben a témában helyre jött lelkileg a támogatásommal.
Viszont ennek az ára a kapcsolatunk volt.
Megjegyzem: sose szégyelltem őt, sőt egyenes háttal egyenesen megmondtam, ő a párom és nagyon jó ember.
Akinek nem tetszett, annak javasoltam, hogy ismerje meg, aztán csak fintorogjon.
Nos az egyik ilyen személlyel azóta egyik legjobb barátok.
Engem zavar, utálom hogy cigánynak születtem és ez miatt megbélyegeznek állandóan.Nem követem a hagyományokat még cigány zenét sem hallgatok mert a hopp-cipp zene meg az állandó jókedv annak ellenére hogy nem tisztálkodnak rendszeresen,nem akarnak tanulni, erőszakosak és csak a gyerekcsináláshoz értenek és már hosszú idők óta nem akarnak integrálódni ,üti egymást és ők ezt észre sem veszik,ami nagyon szomorú.Volt 2 magyar lány, akiket szerettem de a család a hová tartozás külön választott minket, mindezt azért mert cigánynak születtem.Szegyellem magam a népem miatt...
Persze vannak kivételek,de nagyon elenyésző.Ha újra születek csak azt remélem hogy nem cigányként.
Az első hiteles válasz, köszi.
Erre nincs igen vagy nem gyerekként igen, szégyelltem bár egy kis faluban nőttem fel itt mindenki ismerte a másikat így nem származott belőle hátrányom
Középiskolában viszont már éreztem hogy először a bőrszín alapján ítélnek úgy is hogy 4-5 voltam mindenből ez abból derült ki hogy két házi dolgozatot írtam az egyiket oda adtam egy jó barátomnak(nem roma) amit ő adott be 5-ös lett az enyém 3-as
(pedig az volt a jobb) Ekkor jöttem rá hogy nekem kétszer de inkább háromszor annyit kell nyújtani mint másnak mivel hátrányból indulok csupán mert romának születtem
Szóval zavart viszont mára már megszoktam vagy inkább nem veszem magamra,kiállok magamért
Az pedig tény hogy gyerekként marhára nehéz felfogni hogy te miért nem játszhatsz más gyerekekkel mert mondjuk a rasszista nagyszülők nem engedik stb
De legalább így akik a barátaim azokról tudom hogy nem felszínes barátságok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!