Akkor adok jattot, ha többet kapok az adott szolgálatótól mint ami a dolga lenne.
Pl.: ha rendelek valamit, akkor mindig odaírom, hogy a futár hívjon fel kb. 5 percel az érkezése előtt. Ha megteszi, akkor kap jattot.
Express one, dpd futár
Mindig telefonálnak mielőtt jönnek, pontosak. Kiszállnak a kocsiból, ha nehèz a csomag be is hozzák nekem. Ha nem vagyok otthon akkor bedobják a kertbe, nem random vadidegen szomszèdnak adják oda. Illemtudóak, kedvesek.
Futárnak, ételfutárnak, pincérnek, pultosnak, fodrász, körmös, szállodában is szoktam, illetve attól függ, hogy hol vagyok, milyen országban.
Pl. külföldi utakon Volt már h adtam taxisnak, helyi túravezetőnek, helyi idegenvezetőnek.
Általában akinél úgy gondolok, hogy megérdemli.
Én is szoktam kapni, pedig nálunk alapvetően nem illik. IT-ben dolgozom és szoktak ilyen 1-2-3 ezer forintokat is néha dobálni, ha nagyon hálásak. Leginkább olyankor amikor nem kérsz pénzt, mert tényleg csak két kattintás vagy 2 perc megoldani és hálásak ilyenkor általában és azért adnak valamit.
... nem csak elfogadni nem szeretem, adni sem. Mindenki a munkájáért kapja a fizetést. Viszont a kéregetőknek/hajléktalanoknak szoktam adni.
(6-os vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!