Mit gondoltok az alábbi nevekről?
Milyen a hangzásuk, stb.? A becézésüket is véleményezzétek
Márk, Boglárka (Bogi), Sándor, Marcell (Marci), Endre (Endi), Jázmin, Dániel, (Dani), Péter (Peti).
Márk: tetszik, a Márkó is esetleg. Szerintem frankó név, nem különleges, nem elcsépelt.
Boglárka: nekem speciel nem tetszik, de ez tök szubjektív, összességében aranyos, kedveskedő, meg tudom érteni azokat, akik így nevezik a gyereküket. A Bogi becenév jobban tetszik, mint a Boglárka.
Sándor: picit régimódi, emiatt viccesnek találom. De mostanában életemben először hallottam a Süni becenevet, ami szerintem nagyon aranyos.
Marcell: nincs vele bajom, de nem fogom így nevezni egyik fiamat se. A Marci becenevet annyira nem szeretem.
Endre: nekem egyáltalán nem tetszik, ismerek egy irtó utálatos embert ezzel a névvel, nem bírok elvonatkoztatni tőle, plusz hiába szeretem az irodalmat, nem bírom Adyt, nem szeretem a műveit. A fent említett becenév számomra picit erőltetett. Esetleg az Ede becenévként? Gondolom számításba vettétek az András nevet, de az Endre és az András kb ugyanaz a név, hátha tetszik. De amúgy abszolút nem gáz név az Endre se.
Jázmin: egyik kedvenc női nevem.
Dániel: az egyik kedvenc férfi nevem, habár a Dani becenév nekem semleges.
Péter, Peti: egyszerű, de nagyszerű, tökéletes keresztnév egy fiúnak és egy férfinak is. Szép.
Nem tetszik: Sándor, Endre (becézés sem), Marcell
Semleges: Márk, Dániel
Tetszik: Jázmin, Péter
Bogi tetszik, Boglárka nem.
Én elég nehezen tudom függetleníteni az ismerősöktől, de az Endre hangzása nekem kifejezetten nem tetszik, az Endi pedig engem az Andira emlékeztet (ami szintén nem tetszik, és így csúfolhatnák is alsóban).
A Marcell már szimpatikusabb. Ha nem zavar, hogy többen biztos Mártonnak hívnáky és valószínű, hogy ha a játszótéren kiáltod több kisfiú is felnéz, akkor nincs baj vele.
Nekem az Endre hangzása nem tetszik. A Sándor is régimódi, de az tetszik, bár a Sanyi becézés nem annyira. Marcell ugyanígy: tetszik a név, de a Marci nem.
A Boglárkával pont fordítva vagyok: a teljes név nem különösebben tetszik, a Bogi becenév sokkal inkább.
Márk: számomra inkább semleges.
Jázmin, Dániel, Péter: ezeket akár adnám is, tetszenek.
Viszont szerintem az összes név vállalható. Egyikkel sem fogsz mellélőni, ha passzol a vezetéknévvel.
A Sándor tetszik, szerintem a Sanyi jó becenév,legalábbis ismerek párat és szeretik a nevüket és jófejek.
A Jázmin kb 2000es évek elején volt divat. A Boglárka sose tetszett.
A Dani jó,a Márk is. Endre felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!