A keresztnevemet nagyon szeretem.
A vezetéknevemmel sincs bajom, de nagyon gyakori/átlagos név, ennek annyira nem örülök. Néha azért jobban örülnék valami egyedibb vezetéknévnek is.
Gyerekként nem szerettem. Mikor meghallották hogy hívnak mindenkinek volt valamilyen megjegyzése vagy le se tudták írni.
Különleges szép nevem van. Ma már büszke vagyok rá:)
Ősi, régi magyar név, de egyáltalán nem kedvelem a keresztnevem.
A vezetéknevem sem igazán tetszik.
Valójában soha nem tudtam egyikkel sem megbarátkozni.
Túlságosan idegen számomra, és nem illik hozzám.
Amikor tízen X éves voltam,eldöntöttem, hogy ha betöltöm a 18-at ,azonnal nevet változtatok.
Végül semmi nem lett a döntésemből. ( Ennyit a nagy határozottságomról)
Ettől függetlenül ugyanúgy nem kedvelem továbbra sem a nevem.
A vezetéknevemmel kimondottan hadilábon állok, sokszor meg is kapom, hogy "uh, mint a politikus?". Annyira azért nem rossz a helyzet, hogy 'O'-val kezdődjön, de na...
A keresztnevem pedig valamelyest különlegesebb, de azt sem szeretem kimondottan. Kicsiként túlzottan komolynak gondoltam, viszont, fura mód, mégis illik hozzám.
Nem mert nem csak gyerekkent de felnove is csufolnak vele.
Viszont alliteral a vezeteknevvel ugy meg szép.
Más nevet meg nem találok amire lecserèlném.
Mert régi rondára se akarnám de ilyan modern c.gánynévre se.
A vezetéknevemmel hatalmas ügyintézési szívások vannak, csomószor elírják papírokon/webes felületeken, aztán reklamálni kell emiatt, mert későbbi ügyintézéseknél az ő hibáik miatt szophatok.
A keresztnevem Boglárka, emiatt a vezeték végén lévő K betű G-nek hangzik, így folyton kell hagynom egy kínos szünetet és előre kínosan érzem magam, szorongok bemutatkozás előtt, hogy furcsa a vezetéknevem. Meg szokták kérdezni, hogy honnan jött, most találom-e ki, rokonom-e a random xy, akinek hasonló neve van, de nem ugyanez.
A keresztnevem meg olyan, amihez törékenyebb, lányosabb, cukibb lányokat képzelek el, mint amilyen vagyok. 21 év alatt már hozzám nőtt, meglátom a méltóságteljességet a teljes formájában és a kis fürge, szeleburdi hangulatot a Bogi alakjában, de nagyon sokan becézték idegesítően ezt is, szóval na, lehetne jobb nevem.
Összességében a keresztnevem már elfogadtam, egészen tetszik 10/6, a vezetéknevem meg más emberek reakciói miatt nem tetszik, magamtól semmi bajom nem lenne vele, leírva a kereszttel jól néz ki, szóval ilyen 10/4.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!