Ha valaki minden este megiszik 2 vagy 3 sört, az alkoholista?
Az "alkoholista" szó szerintem is túl van misztifikálva. A '80-as években Az ország TSz-eit jártam. Az volt a feladatom, hogy a szövetkezet ágazatait összefésüljem. Jelentem, az egész nyugaton nem volt annyi szesz, mint az onnan illegálisan behozott repipia mennyisége az ország bárszekrényeiben. És csurgott is minden nap belőle.
De nézhetjük a tagokat is. Minden háztájihoz tartozott egy darab szőlő, minden borospince legalább napi egy pohár borral ellátta a gazdát.
Ennek tükrében jószerivel minden hímnemű polgár alkesz volt? Vagy a franciák az ebédhez járó pohárnyi borral alkeszok voltak? A németek a munkahelyen is legálisan fogyasztott sörükkel?
Ugyan már!
Én is minden nap megittam 2-3 üveg sört hosszú évekig. Aztán amikor abbahagytam az első három napban éreztem bizonyos elvonási tüneteket de kb a legsúlyosabb a nehézkes alvás volt de ezek a harmadik negyedik napra eltűntek. Mondjuk a nikotin elvonási tünetei ezerszer durvábbak.
Most is megiszok napi szinten esténként 1-2 sört.
Néha tartok száraz hónapokat olyankor tökéletesen helyettesíti alkoholost a mentés sör.
Nem tartom magam alkoholistának.
Munka után naponta 5 ,szombat 10 ,vasárnap 10 fél literes dobozos sör.
A munkámra még nem volt panasz .Ez így havonta 45 dobozos sör ,harmadik éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!