Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki a napi munkája után...

Aki a napi munkája után megiszik 5-6 sört minden nap évek óta,az alkoholista és mennyire ártalmas az egészségének?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm az aki végez, fél4 kor a munkába,utána első út a kocsma és ott van estig napi min 5-6 sör lecsúszik.39 éves és tizenéves kora óta rendszeresen iszik,napi 1,5 dob cigi is elmegy,fiatalon még drogozott is. Ő szerinte nem alkoholista,mert nem iszik töményet,csak ritkán(sokszor már így vezet autót is). Szerintem a napi 5-6 sör se kevés. Én 1 üveggel is megérzek(nagyon ritkán iszok).
2022. szept. 25. 06:17
 1/9 A kérdező kommentje:
Ez mit okozhat a szervezetének?
2022. szept. 25. 06:21
 2/9 anonim ***** válasza:
37%
Már megszokta a szervezete, az erről való leállás doki nélkül nehéz lenne már.
2022. szept. 25. 06:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Alkoholista. "Ő szerinte nem alkoholista,mert nem iszik töményet,csak ritkán(sokszor már így vezet autót is)." :)

Hogy mennyire ártalmas egészségügyileg? Változó.. van, aki évtizedekig elbohóckodik így.

Társadalmilag elég ártalmas, a pénzügyi állapotán sem javít. Ha van családja, gyerekei, akkor pedig katasztrófa a helyzet.

2022. szept. 25. 07:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye tudod, hogy nem létezik olyan alkoholista, aki alkoholistának gondolja magát? Addig ő nem alkesz amíg él akár 1 olyan ember a világon, aki többet iszik nála.
2022. szept. 25. 07:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Apám építőiparban dolgozott. Ott kevés kivételtől eltekintve mindenki alkoholista volt. Nem igen ismertem józanul.

Ő nem érezte így. Napi 2 doboz cigi elfogyott még ráadásként.

A cigiről 40 éves kora körül leszokott, mert külföldre ment dolgozni, és ott nem volt óránként 10 perc cigiszünet. :)

50 éves kora körül hullottak körülötte az ivócimborák, és megijedt. Akkor némileg visszavett a piálásból, de az egész életét a szesz lengte körül.

Változás 65 éves korában állt be, amikor unokája született, és nem voltam hajlandó egy ilyen környezetben ott hagyni a gyereket.

Valójában akkor lett "tünetmentes". Sutyiban biztosan ivott 1-2 pohár bort, vagy némi pálinkát, de részegen, vagy piásan soha többet nem láttam utána. A húzóerők (ivócimborák) mind a temetőben voltak már.

Amit kapott a szesz által:

- Agylágyulás. Az orvos nem tudta, hogy alkoholista, mégis megmondta, hogy ilyen elváltozást kizárólag alkohol okoz.

- A mája kicsit nagyobb volt annál, ami normálisnak mondható, de azt annyira nem nyírta ki érdekes módon.

Kb. 40 évig masszívan ivott, mégis elélt 78 éves koráig. A halálát sem az előélete okozta. A szeszcimborákét viszont igen.

2022. szept. 25. 07:38
 6/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Azt nem lehet tudni ennyiből, hogy ez alkoholizmus-e vagy sem. Nyilván nem attól nem lesz az, mert töményet nem iszik, itt az alkoholbevitel számít és, hogy mennyi ideje, mi miatt, milyen a mértéke, de ő lehet csak kóros ivó is, ennek az időszaka kb. 10-15 év is lehet. Akkor alkoholista, ha már anélkül nem tud meglenni és egyre több alkoholra van szüksége. Egészségügyi probléma ettől még lehet, pl. májproblémák, emésztési problémák, hasnyálmirigy betegségek, és mivel ez hatással van az agyra, ezért ott is problémák lehetnek.
2022. szept. 25. 09:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez az a masszív alkesz kategória, aki tudja, hogy reggel munka, nem iszik, de amint vége a munkaidőnek egyből szisszen a sörösüveg.

Ha csak napi 2vel inna, már az is alkesz kategória jócskán.

2022. szept. 25. 11:25
 8/9 anonim ***** válasza:
A kérdés az, hogy kibírna-e 3-4 hetet úgy, hogy egyáltalán nem iszik. Ha nem, akkor alkoholista. Bár aki napi 3 liter sört megiszik esténként az konkrétan masszív alkoholista... Én összesen 2-2.5 liter folyadékot iszom meg naponta... Még ráinnék este 3 liter sört, szerintem felfordulnék.
2022. szept. 25. 20:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Apám ezt 38 éven át csinálta. 55 évesen vastagbél rákja lett. Ő is azt mondta nem alkoholista mert nem baszik be. És tényleg soha nem láttam részegen amíg gyerek voltam. De mindennap lement 5-6 sör. Otthon meló után 3-4 sör és meló után kocsmazott, kutya setaltaskor este még bement a kocsmába meg egy sörre. Nyáron froccsozott
2022. okt. 3. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!