Nőknek a 'KISASSZONY' megnevezésben mi olyan vicces?
Egy haverom folyton így nevez minden nőt ilyen hétköznapi szituációkban, pl. megyünk a boltban, két lány elállta az utat, erre mondja: "Elnézést kisasszony, elengedne." Utána hallom lányok jókedvűen felnevetnek.
Szombat este másik asztaltól kért széket, ott is :"A kisasszonyok igényt tartanak erre a székre, vagy elvihetjük?". Erre látom így összes vigyorog, így mint valami színjátékban így elkezdenek ugyanígy vicceskedve beszélgetni haverommal.
Ebben a szóban mi akkora vicc, hogy minden nő nevet rajta???
10!
Nőként megnyugtatlak, hogy ezzel a szóval nálam még csak a legostobább pasik próbáltak jófejkedni.
A fősulin vagy például a színházban meglenne ennek is a helye, de egy sima modern szórakozóhelyen szerintem is erőltetett, nem pedig vicces (vagy elegáns).
Ez a kisasszonyozás, hacsak nem egy király családjának tagja vagy, komikusan hat. Idősebbektől elnézik, mert az ő korukban még volt értelme, de manapság inkább félelmet és zavart nevetgélést kelt. Mert mindjárt jön után a kezét csókolom.
Hangsúlyozom, hogy nyugdíjasoktól érthető.
Én erre azt szoktam visszaszólni: "Kisasszony az anyád."
Szóval csak csínján ezzel a kisasszonyozással, XXI. században éltek, ti hülyék.
"Kisasszony álljon mán meg egy pillanatra! Nem lenne egy kis aprója, buszjegyre kell"
- kizárólag ebben a kontextusban tudom elképzelni a használatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!