Nőknek a 'KISASSZONY' megnevezésben mi olyan vicces?
Egy haverom folyton így nevez minden nőt ilyen hétköznapi szituációkban, pl. megyünk a boltban, két lány elállta az utat, erre mondja: "Elnézést kisasszony, elengedne." Utána hallom lányok jókedvűen felnevetnek.
Szombat este másik asztaltól kért széket, ott is :"A kisasszonyok igényt tartanak erre a székre, vagy elvihetjük?". Erre látom így összes vigyorog, így mint valami színjátékban így elkezdenek ugyanígy vicceskedve beszélgetni haverommal.
Ebben a szóban mi akkora vicc, hogy minden nő nevet rajta???
# 1
de ez a szó hogy kisasszony ebben mi az úriember viselkedésre utaló? a srác külsőre nem ilyen elegáns vagy ilyesmi
Pl nem azt mondja, h hé picsák kell ez a szék? Vagy h kisanyám húzz már arrébb, mert nem férek tőled.
Hidd el, sokan képesek így beszélni. A kisasszony megszólítás igenis úriemberre vall, főleg manapság. Ha nem tolja túl valaki, akkor igenis ez egy igen pozitív tulajdonság, amit értékelnek a nők.
Szerintem emögött csak annyi van, hogy ez nem egy mindennapos szó manapság, így általában kivált valamilyen reakciót az emberekből.
Én pl. csak kínomban vigyorognék, de az is egy reakció, és végülis az is lehet mosoly, tűnhetne úgy, hogy viccesnek találom... :)
De szerintem furcsán reagálna pl. a ruhatáros csaj is, ha a haverod a lajbiját kérné tőle az előadás után (és akkor is, ha elvtársnőnek hívná)
Próbálkozzatok! 😀
#5 Milyen szintről beszélsz? Mert hogy nem intelligencia, vagy társadalmi státusz, az biztos..
Amúgy csak simán kikopott, régi kifejezés, és vagy az öregek, vagy a ketyósok használják. Te is néznél egyet ha valaki úrfinak, vagy valami hasonlónak szólítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!