Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nőknek a 'KISASSZONY' megnevez...

Nőknek a 'KISASSZONY' megnevezésben mi olyan vicces?

Figyelt kérdés

Egy haverom folyton így nevez minden nőt ilyen hétköznapi szituációkban, pl. megyünk a boltban, két lány elállta az utat, erre mondja: "Elnézést kisasszony, elengedne." Utána hallom lányok jókedvűen felnevetnek.

Szombat este másik asztaltól kért széket, ott is :"A kisasszonyok igényt tartanak erre a székre, vagy elvihetjük?". Erre látom így összes vigyorog, így mint valami színjátékban így elkezdenek ugyanígy vicceskedve beszélgetni haverommal.

Ebben a szóban mi akkora vicc, hogy minden nő nevet rajta???

2023. nov. 18. 23:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%
Lehet pont azért mosolyogtak, mert tetszett nekik. Sok nőnek bejön, ha valaki úriember. Kortól függetlenül.
2023. nov. 18. 23:02
 2/21 A kérdező kommentje:

# 1

de ez a szó hogy kisasszony ebben mi az úriember viselkedésre utaló? a srác külsőre nem ilyen elegáns vagy ilyesmi

2023. nov. 18. 23:04
 3/21 anonim ***** válasza:
87%
Mert konkrétan 60 év alatt senki sem használja, pár kivételtől eltekintve.
2023. nov. 18. 23:06
 4/21 anonim ***** válasza:
86%

Pl nem azt mondja, h hé picsák kell ez a szék? Vagy h kisanyám húzz már arrébb, mert nem férek tőled.

Hidd el, sokan képesek így beszélni. A kisasszony megszólítás igenis úriemberre vall, főleg manapság. Ha nem tolja túl valaki, akkor igenis ez egy igen pozitív tulajdonság, amit értékelnek a nők.

2023. nov. 18. 23:08
 5/21 anonim ***** válasza:
71%
#3 de használják 60 év alatt is, de csak egy bizonyos szint fölött. :)
2023. nov. 18. 23:09
 6/21 anonim ***** válasza:
91%
A humor a kontextus (az adott helyre és emberekre jellemző lazaság és közvetlenség) és a modoros nyelvezet közötti feszültségből származik. Ha a mondat az operában hangzik el egy idős úriember szájából, akkor már megszűnik viccesnek lenni.
2023. nov. 18. 23:10
 7/21 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem emögött csak annyi van, hogy ez nem egy mindennapos szó manapság, így általában kivált valamilyen reakciót az emberekből.

Én pl. csak kínomban vigyorognék, de az is egy reakció, és végülis az is lehet mosoly, tűnhetne úgy, hogy viccesnek találom... :)

De szerintem furcsán reagálna pl. a ruhatáros csaj is, ha a haverod a lajbiját kérné tőle az előadás után (és akkor is, ha elvtársnőnek hívná)

Próbálkozzatok! 😀

2023. nov. 18. 23:14
 8/21 anonim ***** válasza:
10%

#5 Milyen szintről beszélsz? Mert hogy nem intelligencia, vagy társadalmi státusz, az biztos..

Amúgy csak simán kikopott, régi kifejezés, és vagy az öregek, vagy a ketyósok használják. Te is néznél egyet ha valaki úrfinak, vagy valami hasonlónak szólítana.

2023. nov. 18. 23:15
 9/21 anonim ***** válasza:
93%
mert régi időket idéző,kissé avíttos,idejét múlt,modern környezetben meglepő,szokatlan,múltszázadiasnak tűnő,így tudják lereagálni hirtelen.hogy ma már "senki nem beszél így nem szoktak hozzá (ehhez a beszédstílusoshoz).Amúgy lehet,hogy tetszik nekik közben ez a beszédstílus, nekem is tetszik attól még,hogy kicsit elavultnak érzem.Szerintem jó,kedves,aranyos,elegáns,tisztelettudó.
2023. nov. 18. 23:16
 10/21 anonim ***** válasza:
83%
Azért az jól látszik itt is, h a gyk nem az agyonműveltek közege. Igen, magamra is értem, mert én sem használom ezt a szót.
2023. nov. 18. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!