Bevásárlás közben nekem jöttek. Kinek van igaza ebben a szituációban?
Tegnap vásároltunk egy "normál" bevásárlás volt 21 000-ért.
Km-es sorok álltak mind a sima kasszáknál és az önkiszolgálóknál is.
Az önkiszolgálóhoz álltunk mert ott valamennyivel kevesebben voltak, kb 5 perc alatt végeztünk teljesen normális tempóban, az emberek meg beszóltak mögöttünk, hogy "minek vásárolunk ennyit?", miközben én is kivártam a sorom és ugyanannyit vártam az előttem lévőre. Miután fizettünk odajött az illető aki mögöttünk állt és bosszúból szándékosan meglökte a bevásárlókocsit aztán gyorsan elsétált. Normális, hogy ilyen szinten erőszakosak, türelmetlenek az emberek a boltokban?
Dehogy normális, kb. a gyerekes majomhiszti szintje, ha ezen valaki kiakad és elkezd csapkodni, lökdösődni. Persze a "pofont" neked szánta, csak az agresszióját egy tárgyra irányította.
De tény, hogy egyre jobban be vannak feszülve az emberek. Nem is csoda.
Te is tudod, hogy ez nem normális. Amit az 5-ös ír, hogy idegesíti, és magában dohog, azzal semmi gond, azt mindenki szokta, beszólni, lökdösődni viszont gáz. Annyit vásárolsz, amennyit akarsz, és nem te tehetsz róla, ha kevés kassza van nyitva, sokan abba az idősávba mennek vásárolni stb.
5-ös: Én ált. nagybevásárolni megyek, ha vki 1-2 termékkel van mögöttem, akkor magam elé engedem, függetlenül kortól, vagy attól, hogy mennyire látszik, hogy sietne. Ez nem kötelező, de tök jó érzés, hogy nagyon hálásak tudnak lenni, és sokszor amúgy tökre meg is lepődnek, hogy létezik még vadidegentől előzékeny gesztus.
Amikor kezdődött a COVID, és az időseknek mondták, hogy inkább akkor vásároljanak, amikor nincs csúcsidő (de még nem volt kötelező idősáv), a boltban én is magam elé engedtem egy öreget, főleg, hogy nekem meg tele volt a kocsi tésztával, konzervvel, meg még WC-papír is volt benne.
Megköszönte, mondta, hogy nem siet..
PEDIG KÉNE!!! :)
Röhögött ő is, én is, a körülöttünk állók is. Hú, de más világ volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!